Review# Bento prikkers om je lunch op te vrolijken

Een tijdje geleden plaatste ik een oproep op mijn facebookpagina van de leukste lunch voor testmama’s om deze leuke bento prikkers te testen. Er kwamen heel veel reacties. Uiteindelijk heb ik twee testmama’s geselecteerd: Kris uit België en Marloes uit Nijverdal. Beide testmama’s hebben de prikkers getest samen met hun kinderen. Het eerste testverslag van Kris lees je hier.

Getest: bento prikkers door testmama Kris uit België

Als Belgische mama van een enthousiaste 5-jarige kleuter mocht ik deze prikkers van De leukste lunch testen.  Ik heb een dochter die graag eet en veel wil proberen.  Deze prikkers zijn dus ideaal om nieuwe dingen te laten proeven op een speelse manier,  maar ook om de “goede” eters hun brooddoos op te fleuren en er iets speciaals voor op school van te maken.  Toen mijn meisje de prikkers zag liggen vond ze die meteen leuk.  En de mama was van hetzelfde gedacht: deze prikkers zijn zeer multifunctioneel. Zeer veel creatieve ideeën passeerden bij mij de revue.  Dit zou nogal eens een leuke schoolweek worden!

review bento prikkers

Als eerste prikker testte ik de bloemstengeltjes uit. Het wees zichzelf uit dat hier een bloemetje op moest.  Mijn dochter eet heel graag komkommer, dus dat werd de bovenkant.  Zou ook perfect kunnen met wortel of kaas. Aangepaste boterhammetjes maakten deze fleurige brooddoos helemaal af!

review bento prikkers olijf ballon

Vervolgens ging ik op zoek naar een idee voor de prikker in de vorm van een ballontouwtje. Hier hoorde uiteraard een bolletje op!  Bij ons werden het watermeloenbolletjes en blauwe druifjes. Bij het klaarmaken alleen al werden de bolletjes gretig “voorgeproefd”. Het leek wel alsof die anders  smaakten voor haar omdat het er anders uit zag. Zou ook gaan met tomaatjes, mozarellabolletjes of olijfjes.

bento prikkers review

Op de derde dag gingen we aan het werk met de botjes. Curieuze kleuteroogjes hielden mij in de gaten. Wegens tijdsgebrek aan de ontbijttafel, zag deze mama het niet meer zitten om nog gehaktballetjes te rollen en te bakken, wat in eerste instantie het idee was. Maar de cocktailworstjes die in de koelkast stonden, leenden zich perfect als surrogaat. Om maar te zeggen dat het echt niet moeilijk en tijdrovend is om iets leuks met deze prikkers te doen. Mijn dochter zei tegen de poes dat ze niet in de buurt van de worstjes mocht komen en dat het geen echte botjes waren om op te kauwen, hihi.
prikkers kris5 prikkers kris6

Een, wat ik in het begin dacht, moeilijk-uit-te-testen-prikker, bleek achteraf één van de meest functionele van allemaal te worden: de ring. Hier past echt alles op.  Het leuke eraan is dat je kind de prikker rond de vinger draagt en daarmee dingen kan oppikken. Ik had die dag net koekjes in hartjesvorm gemaakt (met valentijn in het achterhoofd). Nog voordat de koekjes helemaal afgekoeld waren, heb ik de ring erin geprikt. Als je wacht tot de koekjes helemaal afgekoeld zijn, zal het koekje barsten wanneer je er de prikker in zet.

bento prikkers review

En de laatste prikker deed dienst als paraplu voor een gezond snoep-paprikaatje. Dit kan ook met een wortel of een halve appel (als openstaande paraplu). Met deze prikkers kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Ik ben alvast overtuigd!

Binnenkort vind je op mijn blog ook de review van Marloes!

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman

Een gedachte over “Review# Bento prikkers om je lunch op te vrolijken

  1. Pingback: Review# Leuke lunch prikkers getest door een testmama van de leukste lunch | Mama's eigenwijsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *