Mijn favoriete paasactiviteit is paasbroodjes bakken

Ahum, vasten….Pasen staat voor de deur.
Pasen staat voor de deur en de periode van vasten is in volle gang. Ahum, vasten… Ik weet niet hoe het komt, maar dat vasten vergeet ik eigenlijk altijd. De veertig dagen vastentijd zie ik vooral als een aanloop naar Pasen. De voorbereidingen hiervoor zijn bij ons al in volle gang.

Paasbroodjes bakken recept

Paasviering op school
Op de basisschool van mijn kinderen wordt Pasen altijd uitgebreid gevierd. De enthousiaste ouderraad van onze school heeft ieder jaar weer een leuk idee om het paasfeest te laten slagen. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan het Christelijke verhaal, maar de gezelligheid waarmee de schoolactiviteiten gepaard gaan, voert de boventoon. Zo gaan de jongste kinderen na een speurtocht Paaseieren zoeken in het bos. Een vrolijke paashaas huppelt met hen mee.

Paasontbijt of chocola?
Soms organiseert de school een Paasontbijt of Paasbrunch. De ene keer eten de kinderen uit hun eigen broodtrommel, een andere keer wordt er uitgepakt met een heus buffet. Ieder kind neemt dan wat hapjes mee naar de klas. In mijn ogen horen hier natuurlijk gekookte  eieren bij, net als verse jus d’orange en croissantjes. In de ogen van mijn kinderen zijn vooral de chocolade eitjes onmisbaar.

De favoriete activiteit is paasbroodjes bakken!
Mijn favoriete activiteit is toch wel het “Paasbroodjes” bakken. Bof ik even dat dit ieder jaar op de planning staat, en ook nog op mijn vrije ochtend! Zo kan ik als hulpouder helemaal los gaan. Een groepje kinderen gaat mee naar huis om het hele bakproces gezamenlijk door te lopen, van kneden tot bakken. Leerzaam , leuk en lekker. Prachtige paashazen en koddige kuikens zijn het resultaat. paasbrood bakken recept

Geduld is een schone zaak
Voor paasbrood bakken heb je wel geduld nodig. Het deeg moet enige tijd rijzen maar dat geeft de kinderen de gelegenheid om de paasversieringen te maken. Een paasmandje knutselen en eieren verven zijn het meest favoriet. Want zeg nu zelf, zo’n eigengemaakt paasbroodje is nog lekkerder wanneer het in een mooi mandje ligt.

zelf broodjes bakken recept

 

Daar kun je mee thuiskomen. Tja, dat kan ik wel vinden, maar voor we terug zijn op school mist de paashaas vaak al een hap uit zijn oor of heeft het kuiken geen vleugels meer. Geduld blijft bij alles een schone zaak.

Waardering
Ik kan de inzet van school en ouderraad  enorm waarderen zodat het schoolpaasfeest ieder jaar een groot succes is. En ik, ik verheug me al op het bakken van de paasbroodjes maar nog meer op het eten van de chocolade eitjes. De periode van vasten is dan tenslotte voorbij.

Hopelijk zijn jullie ook enthousiast geworden en willen jullie zelf ook Paasbroodjes bakken.  Bij deze mijn recept (klik op de foto). Kneden en bakken maar!

recept paasbroodjes

 

Vrolijk Pasen!

Liefs Erika

Erika Slegers

Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven.
Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen.
Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!
Erika Slegers

Latest posts by Erika Slegers (see all)

Dit bericht werd geplaatst in Genieten, Gezond en bewust eten door Erika Slegers . Bookmark de permalink .

Over Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven. Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen. Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *