Halloween hapjes

Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met de herfst. Hagelbollen in het gezicht, mooi gestileerd kapsel in een seconde weggewaaid door één of andere storm (ok, ik heb nooit een mooi gestileerd kapsel – ik heb immers kinderen, ergo geen tijd – but you get the point), snotneuzen die maar blijven lopen tot in oneindigheid,… Totaal. Niet. Aan. Mij. Besteed. Ik ben dan ook die ene persoon die je altijd ziet sukkelen met een omgekeerde paraplu tijdens een regenaanval van Moeder Natuur. In combinatie met een buggy. En schoenen die nat worden omdat ik net daar wou stoppen waar een mooie plas gevormd is.

image4

Maar, langs de andere kant is de herfst het uitgelezen seizoen om een beetje wintervet aan te maken (chocolade melk all the way!), te genieten van de prachtige kleuren, lange wandelingen in het bos en zich verwarmen aan… uhu… Chocolademelk. En zo kan ik nog even doorgaan. Dus, ik ken af en toe wat ups en downs met de herfst.

Een absolute favoriet hier is Halloween. Voor de knorpotten onder ons, ja, ik weet het. Het is meer commercieel dan wat anders. Ja, de oorspronkelijke betekenis is nog ver te zoeken (maar euh, leg eens aan vijfjarige uit dat haar ziel anders zal gestolen worden?!). Goed, het zij zo. I don’t care. Halloween is gewoon fun. Nah. Het is een kans om in de keuken heel creatief te zijn. Om je eens te verkleden – yup, ik vind het nog steeds leuk – en om als gezin iets samen te doen.

Hieronder enkele ideetjes om je eens volledig te laten gaan in het griezelen. My kids love it!

Moehahahahaha!

ogen

– Creepy eyeballs: Heel snel gemaakt. Als in: 5 minuten. Leuke snack voor op de aperitieftafel maar ook leuk voor in de lunchbox. Nodig: mozzarellaballetjes en zwarte olijven. Snij de olijven in dunne schijfjes en leg op de balletjes. Voor de perfectionisten onder ons: met wat rode voedingskleurstof kunnen nog wat adertjes toegevoegd worden.

6

– Scary Mummy’s: Omdat ik, persoonlijk, niet hou van knakworsten en alles in deze variant, maakte ik met gehakt zelf kleine pakketjes. Het leuke is dat je aan het gehakt zelf alles kan toevoegen wat je wil: uitjes, kaas, peterselie, oregano,…  Je snijdt daarna  bladerdeeg in fijne reepjes en drapeert het als een mummy. Even in oven (180 graden, kleine 10 minuutjes) en op het einde met wat ketchup of (verse) tomatensaus oogjes erop. Mummy is ready to be eaten!

image1

– De mandarijntjes-truc: Mandarijnen (of Clementijnen) lenen zich perfect tot pseudopompoen. In een mum heb je je eigen Jack O’Lantern gemaakt. Met zwarte stift teken je een scary face op het mandarijntje en hup! Klaar! Je kan het mandarijntje ook schillen en een stukje selder of komkommer in het midden stoppen. Dan is het net een echte pompoen. Mijn oudste lustte zogezegd geen mandarijnen tot ze deze zag… Just saying…

1

– Halloween heeft ook zijn weg gevonden in de uitstekers. Je kan verscheidene vormen vinden die elke boterham omtoveren in een spook, grafzerk, dode boom (oh ja! Hebben wij!), skelet en noem maar op. Heel leuk om je kind een volledige Halloween themed lunch mee te geven. Om niet in herhaling te vallen maar… dochterlief vond het geweldig!

2

– Monster sandwich: Om even in de boterhammen te blijven. Ja, brood heeft veel koolhydraten (wintervet kweken, remember?) maar is ideaal om een lunch naar thema te maken. Beleg de boterham naar keuze, gebruik een ronde uitsteker. Dit is het hoofd van het monster. Snij driehoekjes uit kaas, dit zijn de tanden. Gebruik tenslotte de oogprikkers. Monster is klaar om griezelig te wezen!

8

Tenslotte even mijn afkeer voor knakworsten opzij gezet voor deze: Bloody finger Gebruik sandwiches en snij ze doormidden. Neem een warme knakworst en snij er op het uiteinde een vierkantje uit (de nagel dus, iew!). Ga er tenslotte over met wat ketchup. Voila, hotdag turned into creepy bloody finger.

Ik kan nog even doorgaan met het neerpennen van ideetjes. Je kan er echt heel ver in gaan. Maar omdat oudste dochter naast mij al herhaaldelijk heeft zitten zuchten (mamaaaaaaaaa, wanneer heb je nu ge-daaaaan?) en jongste dochter een beetje ouderlijke supervisie nodig heeft (ze heeft nu een porseleinen kopje in haar handen, as we speak), laat ik het hierbij. Be creative, be scary but most of all: enjoy!
Groeten,

Deirdre

Deirdre de Cock

Ik ben Deirdre en ook ik mag deel uitmaken van het blogteam. Dus, laat ik me maar even voorstellen:Ik ben moeder en in het dagelijkse leven werk ik als onthaalouder. Voor degenen die het woord niet kennen, het is een typisch Vlaams woord voor wat in Nederland bekend staat als gastouder. Wat meteen dus ook verraadt dat ik een Belgische ben. Waarschijnlijk zullen hierdoor af en toe eens vreemde uitdrukkingen in mijn blog binnensluipen. Don’t worry! Voor jullie al naar een woordenboek grijpen, ik zal wel een verklarende woordenlijst hanteren… Oh ja, nog een klein geheimpje. Ik kan perfect als een ninja door mijn huis sluipen als de kindjes slapen. Mijn parketvloer heeft overal wel krakende stukjes maar ik weet ze intussen te ontwijken als een echte pro!

Latest posts by Deirdre de Cock (see all)

Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch door Deirdre de Cock . Bookmark de permalink .

Over Deirdre de Cock

Ik ben Deirdre en ook ik mag deel uitmaken van het blogteam. Dus, laat ik me maar even voorstellen: Ik ben moeder en in het dagelijkse leven werk ik als onthaalouder. Voor degenen die het woord niet kennen, het is een typisch Vlaams woord voor wat in Nederland bekend staat als gastouder. Wat meteen dus ook verraadt dat ik een Belgische ben. Waarschijnlijk zullen hierdoor af en toe eens vreemde uitdrukkingen in mijn blog binnensluipen. Don’t worry! Voor jullie al naar een woordenboek grijpen, ik zal wel een verklarende woordenlijst hanteren… Oh ja, nog een klein geheimpje. Ik kan perfect als een ninja door mijn huis sluipen als de kindjes slapen. Mijn parketvloer heeft overal wel krakende stukjes maar ik weet ze intussen te ontwijken als een echte pro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *