Review boek: Mag ik nog een hapje?

mag-ik-een-hapje

Francesca van Berk, moeder en foodblogger, maakt je in Mag ik nog een hapje? wegwijs in de culinaire opvoeding van kinderen. Wij mochten het nieuwste boek reviewen van de schrijfster van de blog Francescakookt.nl. Lees hier wat Lianne van het kookboek vindt!

Wat een geluk! Ik mag een review schrijven over kinderkookboek. Ik noem het een kinderkookboek maar eigenlijk klopt dit niet. Het is een ‘praktisch handboek voor de culinaire opvoeding van kinderen’, zoals de voorkant van het boek vermeld. Het boek is geschreven door Francesca van Berk, moeder van een zoon van vijf. Het leuke is dat zij vooral de aandacht richt op het hebben van plezier met eten. Zoals elke ouder weet, kan het een uitdaging zijn om kinderen voldoende groente en fruit te laten eten. Francesca geeft in dit boek tips over hoe wij het eten leuk en interessant kunnen maken voor onze kinderen.

Er staan verschillende heerlijke recepten in dit boek vermeld, voor zowel baby’s als oudere kinderen. Erg leuk, want vaak zijn kinderkookboeken toch gericht op kinderen tot een jaar of vier.

blog-mag-ik-een-hapje2

De recepten voor oudere kinderen nodigen ook echt uit om het kind zelf mee te laten helpen. Mijn dochter van zeven vindt het bijvoorbeeld prachtig om mee te mogen helpen met het maken van een pizza of het vullen van wraps.

Daarnaast staan er ook niet alleen recepten in voor avondeten, maar ook voor ontbijt en lunch. Variërend van makkelijke doordeweekse ontbijtjes, zoals beschuit met aardbeien, tot uitgebreide weekend lunches.

Er is in het boek een apart hoofdstuk gewijd aan tussendoortjes. Vaak koop je deze toch kant en klaar, maar Francesca laat zien dat je dit ook prima zelf kan maken: groente chips, komkommerbootjes, rozijnencake, maar ook vijf verschillende soorten popcorn en tussendoortjes die je op een spiesje kunt zetten. Origineel en gezond en daarbij ook visueel aantrekkelijk voor de kinderen.

De recepten zijn duidelijk beschreven en goed uitvoerbaar. Geen uren werk in de keuken, want daar hebben wij jonge ouders niet altijd tijd voor.

blog-mag-ik-een-hapje1

Mijn favoriete hoofdstuk is toch wel het laatste hoofdstuk. Dit is gevuld met praktische informatie over suiker en zout, brood en vermeld ook nog eens simpele weekmenu’s. Er staat ook een lange lijst in van producten die handig zijn om in je voorraadkast te hebben, zodat je toch nog altijd iets van pasta of roerbakschotel op tafel kan zetten als de dag anders loopt dan gepland.

Wat ik ook echt leuk vind, is dat zij een paar bladzijden uit haar boek aan ‘uiteten gaan met kinderen’ heeft gewijd. Wij gaan ook graag af en toe een hapje eten en iedereen weet dat dit met kleine kinderen nog wel eens een uitdaging kan zijn. Ze geeft nuttige tips om het zowel voor de ouders als voor de kinderen leuk te houden.

Zoals jullie lezen is dit boek veel meer dan een zoveelste kookboek. Het neemt je mee in de wereld van eten en alle aspecten daarvan. Daar leer je niet alleen als kind heel veel van maar ook zeker als ouder.

Titel
Mag ik nog een hapje?

Auteur
Francesca van Berk

Uitgeverij
A.W. Bruna

Prijs en verkrijgbaarheid
€ 19,95,- bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *