Lekker lezen tijdens de kinderboekenweek

Voor altijd jong!

Als dat zou kunnen, voor altijd jong! Het thema van de Kinderboekenweek van 2016 zet mij aan het denken. Het is ochtend en ik ben een beetje brak. Gisterenavond heb ik jeugdherinneringen opgehaald met oud klasgenoten. Het werd te laat en de wijn was te lekker. Pakweg 10 jaar geleden kon ik na een flesje wijn en kort nachtje nog de hele wereld aan. Nu niet meer.

Kinderboekenweek

Voor altijd jong blijven is een utopie, ervaar ik nu. Dat neemt niet weg dat ik dit een geweldig thema vind voor deze Kinderboekenweek. Jong en oud samen aan het lezen. Ervaringen delen, verhalen doorgeven en die heerlijke jeugdige kijk op diverse onderwerpen ervaren.

Kinderboekenweek
Ik grijp de Kinderboekenweek aan om thuis het stof van de boekenkast te blazen en zelf het goede voorbeeld te geven. Steeds vaker pak ik, en ook de kinderen, de Ipad in plaats van een goed boek. Als je ouder wordt, moet je met de tijd meegaan, maar wat minder digitaal is hier geen overbodige luxe.

Mijn kinderen lezen gelukkig graag en best goed. Toch geldt ook voor hen dat ze moeten blijven lezen. Als je blogt voor De Leukste lunch, dan gebruik je natuurlijk de lunch om het lezen onder de aandacht te brengen. Hoe ik dat doe? Lees gauw verder.

Lunchboek

img_0966 Van de casino boterhammen maak ik een boek. De bladzijden zijn van kokosbrood. Met decoratiestiften kun je woorden schrijven. Een vaste hand hierbij is handig. Helaas wordt die bij mij naar mate de jaren verstrijken, steeds minder vast.

Lunchtrommel

kinderboekenweek

In de broodtrommel komt een boek van brood. Met uitsteekletters schrijf ik een heuse titel op de (brood)kaft. De letters op de voorzijde van komkommer, de bladzijden zijn van kaas. Een heerlijke combinatie.

Lunchtrommelliefde

Lunchtrommelliefde

In de broodtrommel stop ik een lief briefje. Klein maar fijn, maar dan hebben ze toch weer een leesmomentje te pakken. Je hebt mooie kaartjes die je zo kunt kopen. Zelf schrijven is een prima en lief alternatief.

Snackmomentje
Voor het 10 uurtje op school gebruik ik de komkommers waar ik de letters voor het boek heb uitgestoken. Met alfabetprikkers kun je elke fruitbakje of groenteschaaltje extra opleuken.

Alfabet lunchprikkers

Lezen is zo niet alleen leuk, maar ook nog eens erg lekker!

De dag is om. De kinderen liggen in bed te lezen. Tijd voor mij om even te ontspannen. Ik ga in bad! Met een goed boek en een lekker glaasje. Glaasje thee in dit geval. Dan voel ik me morgen vast iets minder oud, dan wanneer ik een glaasje wijn meeneem.

groeten,

Erika

Erika Slegers

Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven.
Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen.
Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!
Erika Slegers

Latest posts by Erika Slegers (see all)

Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch door Erika Slegers . Bookmark de permalink .

Over Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven. Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen. Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *