5 x inspiratie voor gelijke-dagen-lunchtrommels

Sinds dit schooljaar is de school van onze kinderen overgestapt op het vijf gelijke dagen model. Dit houdt in dat alle schooldagen even lang duren. Ze gaan dus ieder dag van 8.30-14.00 uur naar school. En ze lunchen ook iedere dag op school. Dat er op school geluncht werd waren we al gewend. Want voor die tijd hadden ze al een continue rooster.

continu rooster lunchtrommels

De verandering is dat ze nu 5 dagen per week op school lunchen.  Want zeg nou zelf wij hebben toch ook geen zin om elke dag een boterham met kaas en 1 met pindakaas te eten? Een beetje afwisseling is voor iedereen fijn.

Ik ga in dit blog de uitdaging aan om een week lang iedere dag een andere lunchtrommel te maken. Zo hoop ik jullie te inspireren. En dat betekent niet dat er geen producten twee keer in de lunchtrommel komen, dat zal zeker wel gebeuren. Maar ik ga proberen er wel zoveel mogelijk variatie in aan te brengen.

Dag 1: Woudbrood met havermout muffins

lunchtrommel continu rooster

De eerste dag van de week maandag beginnen we met woudbrood belegd met kaas en komkommer. We hebben afgelopen weekend havermout muffins gebakken dus die doen we er ook bij. Verder nog wortel en komkommer en een paar letter koekjes.

Het recept voor 12 havermout – appel muffins:

Ingrediënten:

–        2 eieren
–        50 gram zachte boter
–        100 gram appelmoes
–        scheutje honing
–        125 ml Griekse yoghurt
–        250 ml melk
–        snufje zout
–        1 el kaneel
–        250 – 300 gram havermout
–        2 tl bakpoeder
–        1 appel in stukjes gesneden

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een kom de eieren, boter, appelmoes, honing, Griekse yoghurt en melk.
  3. Doe de rest van de ingrediënten erbij en roer het goed door. Met de havermout merk je vanzelf wanneer je beslag de juiste dikte heeft. Ik gebruik tussen de 250 a 300 gram havermout.
  4. Doe de bakpapiertjes in de cupcake vorm.
  5. Verdeel het havermout mengsel over de vormpjes. Steek in ieder vormpje een paar stukjes appel.
  6. Bak de havermout cupcakes in 20 – 25 minuten gaar en bruin.
  7. Laat ze even kort afkoelen en haal ze dan uit het bakvorm.
  8. Je kunt ze direct warm opeten, maar ook prima per portie invriezen.

Dag 2: gezonde pannenkoeken met yoghurt

blauwe yumbox 4 vakken

Dan zijn we alweer bij dag twee: dinsdag. Op dinsdag middag hebben allebei onze kinderen korfbal training. Ik maak vaak een extra voedzame lunch.

In de lunchtrommel van zitten gezonde pannenkoeken. En verder lekkere zoete aardbeien, Griekse yoghurt en een paar mini tucjes. Het recept voor gezonde pannenkoeken is heel makkelijk. Doordat je maar een paar ingrediënten nodig hebt, ben je zo klaar. Het zijn namelijk de bekende banaan pannenkoeken. En daar kun je heerlijk mee variëren. Je kunt bijvoorbeeld wat havermout toevoegen. Dan worden ze nog voedzamer.

Je kunt de pannenkoekjes makkelijk maken met een siliconen vorm. Deze leg je in de pan en daar schep je het beslag in. Hierdoor krijgen je pannenkoeken een leuke vorm. Ik gebruikte vandaag een ronde vorm.

Ingrediënten:

–        1 rijpe banaan
–        2 eieren
–        snufje kaneel

Recept:

  1. Pel de banaan en prak deze dan fijn.
  2. Kluts de eieren
  3. Voeg de banaan en de eieren samen
  4. Voeg een snufje kaneel toe.
  5. Smelt een beetje boter in de pan.
  6. Doe een lepel beslag in de pan.
  7. Niet te snel omdraaien even rustig wachten tot het goed gestold is.
  8. Draai de pannenkoek dan om.
  9. Ze zijn klaar als beide zijdes mooi bruin zijn.

Dag 3: Krentenbol met eiermuffins en een zacht kaasje.

lunchtrommel meer vakken continu rooster

Op woensdag vinden we in de lunchtrommel een klein krentenbolletje. Verder nog een eimuffin, komkommer, gele paprika en een zacht kaasje. Dat wordt weer smullen!

Het maken van ei muffins is zo gebeurd. Je kunt er restjes groenten en vleeswaren voor gebruiken. Het is een simpel recept voor als je weinig in huis hebt. In mijn vorige blog vertelde ik jullie al over onze kippen. Eieren hebben wij altijd in huis.

Ik maak ze elke keer met andere ingrediënten. De ei-muffins van vandaag zijn met gele paprika en ham. Maar kan ook met salami en prei of met tomaat en Italiaanse kruiden. Eigenlijk teveel lekkere combinaties om op te noemen.

Recept voor ei muffins met ham en paprika ongeveer 6 stuks:

Ingrediënten:

–        6 kleine eieren of 4 grote
–        in kleine stukjes gesneden paprika (ongeveer ¼ paprika)
–        paar plakjes ham in stukjes gesneden
–        geraspte kaas
–        paprika poeder
–        kerrie poeder
–        Provençaalse kruiden

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Plaats de siliconen muffin vormpjes op een bakplaat.
  3. Beleg de bodem van de vormpjes met paprika en ham.
  4. Kluts de eieren door elkaar en maak op smaak met de kruiden.
  5. Verdeel het eimengsel over de muffin vormpjes. Let op vul ze maximaal tot de helft. Het eimengsel rijst nog in de oven.
  6. Verdeel wat geraspte kaas over de muffins.
  7. Bak de ei muffins in 20 minuten gaar en bruin in de oven.
  8. De ei muffins zijn zowel warm als koud lekker en je kunt ze ook per portie invriezen.

Dag 4: Lekkere pastasalade van kliekjes

smal meal goodbyn pastasalade

Er is nog pasta over van het avondeten van woensdag. Van de overgebleven pasta maken we een lekkere pasta salade voor de lunch van donderdag. Pasta salade is mijn dochters favoriet! Pasta salade kan je met veel verschillende ingrediënten maken. Ik maak het vandaag met fusilli pasta, gele paprika, zoete punt paprika en kipfilet. Alles op smaak met een beetje mayonaise en paprika poeder.  In de lunchtrommel gaan verder wortels, gele paprika en zoete puntpaprika. Wat een vrolijke kleuren zo samen!

Dag 5: Wraps

Het is alweer bijna weekend, we zijn aangekomen bij de lunchtrommel van vrijdag. Eerder had ik jullie al verteld over de favoriet van onze dochter. Vandaag maak ik de favoriet van onze zoon: wraps. Met wraps kun je lekker variëren. Wij nemen ze in de zomer ook vaak mee voor een picknick bij het zwembad. Hoewel we vaak variëren met de ingrediënten is er toch 1 echt favoriet hier thuis. De wrap met kipfilet, roomkaas en komkommer. Deze gaat vandaag dus mee in de lunch trommel.

5 gelijke dagen overblijven

Ik gebruik spinazie wraps, die zien er kleurrijk uit door de toevoeging van spinazie. Ook zijn ze daardoor extra smaakvol. Eerst smeer ik de wraps met roomkaas, daarop komen plakjes kipfilet. En als laatste dunne reepjes komkommer. In de lunchtrommel, gaan verder reepjes komkommer, reepjes gele paprika en stukjes wortel. Als extraatje zit er vandaag een zacht kaasje bij.

En dat was de laatste dag van de week. Het waren allemaal geslaagde trommels, ze kwamen namelijk allemaal leeg weer terug. De kinderen wilden zelfs meer!

Welke recept lijkt jou lekker en zou je wel willen uitproberen?

Marjolein Vos

Marjolein Vos

Mijn naam is Marjolein en ik ben de trotse moeder van Thijmen van 6 en Julia van 9 jaar. Ik werk parttime als receptioniste bij een tandheelkundig centrum. Ik sta graag in de keuken en ben véél te vinden bij de korfbal vereniging waar mijn beide kinderen spelen. Verder ben ik ruim 15 jaar samen met Merlijn de vader van onze kinderen.
Marjolein Vos
Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch door Marjolein Vos . Bookmark de permalink .

Over Marjolein Vos

Mijn naam is Marjolein en ik ben de trotse moeder van Thijmen van 6 en Julia van 9 jaar. Ik werk parttime als receptioniste bij een tandheelkundig centrum. Ik sta graag in de keuken en ben véél te vinden bij de korfbal vereniging waar mijn beide kinderen spelen. Verder ben ik ruim 15 jaar samen met Merlijn de vader van onze kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *