De Leukste Lunch mama’s: Sabine Lelivelt


In De Leukste Lunch mama’s deelt elke maand een moeder haar ervaringen met het maken van leuke lunches. Deze maand vertelt Sabine Lelivelt (getrouwd en moeder van twee kinderen) hoe ze haar dochter een leuke en gezonde lunch meegeeft sinds die naar de basisschool gaat.

Wie ben je?
Mijn naam is Sabine 28 jaar, getrouwd met Luuk en samen twee kinderen. Saar van 4 jaar en Jip van 1 jaar. Ik werk als woonbegeleidster in de gehandicaptenzorg.

Waarom maak je graag leuke lunches?
Toen mijn dochter ging starten met de basisschool kende ik het fenomeen bento al een beetje en wilde ik dit haar graag aanbieden op school. Ze is altijd al klein en lichtgewicht geweest en dit leek mij een goede manier om haar gevarieerd te laten eten. Ook vind ik het leuk om mijn creativiteit erin te stoppen. We worden er samen heel blij van.

Wanneer ben je begonnen met het maken van leuke, gezonde en gevarieerde lunches?
Ik ben van mening dat alleen een boterham niet voldoende is voor een kind en dat het niet eens perse brood hoeft te zijn. Variëren is niet alleen gezond, maar ook veel leuker als mijn dochter op school haar broodtrommel opent.

Mijn zoontje krijgt geen broodtrommel, maar thuis maak ik regelmatig monkey platters met gevarieerde hapjes/fruit die mijn kinderen samen kunnen opeten.


Welke lunchtrommels hebben jullie?

We zijn begonnen om met gewone broodtrommels en accessoires echte bento lunches te maken. Sindskort hebben we de Yumbox aangeschaft die we lang op ons verlanglijstje hadden staan. En hij bevalt zo goed dat ik niet anders meer zou willen. Ik heb meteen daarna de Yumbox mini snack aangeschaft voor de fruitmomenten op school.

Welke bento gadget gebruik je het meeste en waarom?
Ik gebruik vaak de lange prikkers voor broodkebab en de leuke dierenvorkjes omdat ik regelmatig pasta meegeef. De eivormpjes zijn ook favoriet.


Welke zelfgemaakte lunch vind je het allerleukste? 

Mijn dochter vindt de figurenpasta met broccoli in de lunchbox heel erg leuk en lekker. In de snackbox heeft ze graag yoghurt met fruit mee. Ik vind dit ook het allerleukste omdat het eens wat anders is dan het standaard.


Wat is jouw lunch blooper?

Ik heb mij eens helemaal uitgesloofd door een Pikachu te maken op haar boterham. Ze vond het leuk om te zien. Maar lekker? Nee helaas..

Waar haal je inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie van De Leukste Lunch community, Pinterest en Instagram.

Wat is jouw favoriete lunch recept?
Ik maak graag pasta salade. Ik gebruik dan figuren- of kleurenpasta. Hamblokjes en broccoli erbij. Een ei, babybel of geraspte kaas er ook bij en mijn dochter is helemaal blij.

Heb je nog tips voor ouders en opvoeders die hier ook mee willen beginnen?
Kijk vooral naar wat jouw kind lekker vindt en probeer er op je eigen creatieve manier iets leuks van te maken. Een prikker en leuk figuurbrood maakt het al snel een feest. Probeer ook eens iets anders uit om mee te geven naar school dan alleen brood, op een leuke manier eet je kind soms toch een keer wat anders dan normaal.

Wil je ook geïnterviewd worden over jouw leuke lunches? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@deleukstelunch.nl o.v.v. De Leukste Lunch mama’s.

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman
Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch mama's door Marije Woertman . Bookmark de permalink .

Over Marije Woertman

Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *