Vaderdag lunch

Bij het woord ‘Vaderdag’ (of ‘Moederdag’) denk ik gelijk aan ontbijt op bed. Nu klopt dit bij ons op Moederdag wel, want ik vind niets leuker dan samen met de kinderen op bed ontbijten en ondertussen de mooie creaties bekijken die ze hebben gemaakt. Vaderdag, daarentegen, werkt bij ons iets anders en laat dat nou alles te maken hebben met diezelfde kinderen. Laat ik voorop stellen dat wij de leukste, liefste en knapste kinderen hebben, net zoals elke andere ouder, maar ’s nachts…. ik zou er een boek over kunnen schrijven. Hans en ik hebben een duidelijke regel gemaakt in de loop der slapeloze jaren: ik ga er ’s nachts uit en hij staat ’s morgens met de jongste op. Dat is tussen 5 uur en half 6. Ik slaap dan nog een uurtje. Deze regel is heilig, zelfs op verjaardagen en feestdagen en dus ook op Vaderdag of moederdag. Gevolg: tegen de tijd dat dochter en ik wakker worden, hebben de mannen al uitgebreid ontbeten. In dit gezin doen wij dus niet aan Vaderdag ontbijt maar aan Vaderdag lunch. En laat dat nou net zo leuk zijn!

image2

 

Een bijkomend voordeel van een Vaderdag lunch, is dat je er de hele ochtend over kan doen om ‘m voor te bereiden. Elin is inmiddels behoorlijk handig met haar Kiddikutter en zij helpt dan ook graag mee als ik in de keuken rommel. Mijn man houdt van hartig en vooral met kaas en eitjes maken wij hem blij. Voor Vaderdag zijn dit dan ook de hoofdingrediënten van de lunch: een broodje gevuld met ei. Zo lekker!

image1

Dit heb je nodig:

  • 4 afbak broodjes
  • 4 eieren
  • cherrytomaatjes
  • bieslook
  • peper en zout

 En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180C. Snij de bovenkant van de broodjes af en hol ze uit.

De binnenkant bedek je met wat plakjes kaas en eventueel een plakje spek erbij.

Vervolgens breek je een ei boven het broodje of je klutst het eitje eerst even en giet hem dan in het broodje. Wij stoppen er vaak nog wat tomaatjes in en dan gaan de broodjes zo’n 20-25 minuten in de oven. Je kunt natuurlijk nog veel meer toevoegen zoals champignons of paprika, maar met alleen ei zijn ze ook heerlijk.

Voor ons is de lunch niet compleet zonder een sapje!

image3

Onze slowjuicer is het favoriete apparaat van de kinderen en niet omdat het gezonde sapjes maakt, nee… het fruit in de machine doen is vele malen leuker. Met de slowjuicer houd ik het vaak simpel, 2 of 3 soorten groente/fruit maximaal. Wat wij lekker combi’s vinden:

  • appel, aardbei, banaan
  • appel, aardbei, komkommer
  • banaan, mango, ananas

image4 Daarnaast zetten wij vaak gewoon nog een lekkere, grote bak fruit op tafel en dan is onze Vaderdag lunch geslaagd. Ik hoop die van jullie ook. Fijne Vaderdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *