Monkey platter als lunch voor tussen de middag

Sinds een tijdje werk ik niet op de woensdag en dan lunchen we met zijn drieën tussen de middag, mijn twee kindjes en ik. Normaal blijft mijn oudste dochter over dus het is extra gezellig om samen thuis te lunchen. Ik maak er dan ook altijd wel een klein feestje van. Favoriet zijn de tosti’s. Dat deed oma namelijk ook altijd dus tja daar komen we niet meer onderuit.

Vanmiddag had ik zin in iets anders, gezond en lekker zelf snacken. Mijn kindjes vinden een bordje met allemaal lekkere dingen helemaal het einde: de monkey platter!  Testmama Marloes maakte een tijdje terug ook zo’n lekker snackbordje.

monkey platter

Op een monkey platter leg ik allemaal kleine gezonde dingen om te snacken en ik leg dat leuk op een groot bord met vakjes. Ik rol dan verschillende soorten vleeswaren op met een prikker, kaas in blokjes met een leuke prikker, snacktomaatje, stukjes leverworst. Ook snij ik de komkommer, wortel en paprika in reepjes en zet die in een klein bakje. Beetje dipsaus erbij en dan is het heerlijk dippen. Beetje fruit erbij. Mijn beide kindjes zijn ook dol op stokbrood, dus die snijden we in kleine plakjes en dan hebben ze mini broodjes. Eigenlijk zorg ik dat er altijd wel iets van de schijf van 5 op het bord ligt.

Ziet het er niet feestelijk uit? Met leuke prikkers wordt het nog meer een feestje. Die worden dan ook als eerste gepakt.

monkey platter snackbordje monkey platter

Ze vinden de monkey platter het einde omdat ze zelf kunnen kiezen wat ze elke keer willen pakken. Soms proberen ze dan ook iets wat ze normaal niet ‘lusten’ (of willen). Als ik bijvoorbeeld een plakje komkommer bij mijn dochter op het bord legt als ze gewoon een boterham eet, dan gaat het er met moeite in. Terwijl ze het wel lust. Vanmiddag was het helemaal geen probleem, vooral omdat ze zelf dan mag dippen. Zo eet mijn zoontje dus meer vleeswaren. Op zijn boterham vindt hij het niks. Hij haalt het er dan als eerste eraf, maar opgerold met een leuke prikker op zijn bord, dan eet hij het wel. Zelfs op de opvang weten ze dat hij het naast zijn boterham wil. En als ze het even zijn vergeten dan herinnert hij de leidster er wel aan door te wijzen naast de boterham, daar moet het vleesje! Eigenwijsje he 😉

monkey platter monkeyplatter

Je ziet mijn jongste denken: Even kijken, wat zou ik nou eens kiezen? De monkey platter vanmiddag ging schoon op. Het leuke van zo’n bord is dat echt alles op gaat. Je verdeelt samen de laatste dingen die nog op het bord ligt, wil jij die dan neem ik dat nog. En op is alles zonder gezeur. Het werkt echt! De monkey platter is ook echt een uitkomst voor moeizame eters.

Maak jij ook wel eens zo’n snackbordje?

 

 

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman

Een gedachte over “Monkey platter als lunch voor tussen de middag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *