Mamachallenge# Waterpret met waterverven

Met water spelen is altijd een hit bij warm weer of als ook maar even dat zonnetje tevoorschijn komt. Deze wateractiviteit heb ik niet eens zelf bedacht, maar oma was zo creatief: waterverven!

waterspel: waterverven

Waterverven dus. Mijn kinderen zijn dol op verven dus dit waterspel is helemaal super. Voor zowel peuters als kleuters! Men neme een emmer met water, verschillende kwasten et voilĂ . Heb je geen kwasten meer in huis, dan zijn ze bij de Action volop voor een prikkie te krijgen. Rollers zijn ook leuk om te gebruiken en je hebt ook van die setjes met sponskwastjes. Krijgen ze ruzie over de emmer, dan koop je ook 2 verfbakjes erbij en ze hebben allebei een eigen bakje.

1 4

Mijn oudste van zes vindt het erg leuk om ook echt iets te gaan tekenen. Ze is dan heel geconcentreerd bezig om datgene te maken wat ze in haar hoofd heeft. Mama moet af en toe een beetje turen wat ze nu bedoeld met , ‘Kijk, mama ik maak een bambi met een vlinder op zijn staart!’. Uiteindelijk zie ik het ook 😉

5

De jongste kan zich vermaken met het schilderen van de grond, en de stoelen, de bloempotten en de buitenmuur. Hij vind het geweldig, vooral dat dat allemaal mag. ‘Kijk mama, alles verven met water, mag wel he?” en dan kijkt hij met een ondeugend koppie. Beter dit dan met echte verf zullen we maar zeggen.

Met dank aan oma voor dit superleuke idee voor elke zonnige dag!

Op zoek naar nog meer wateractiviteiten. Kijk dan ook op het blog van Mamakletst: een waterspel met ijsklontjes voor de hele hete dagen. En op het blog van Lieke hoe ze met een baby het hoofd koel houdt.

 

 

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman
Dit bericht werd geplaatst in DIY, Leuke dingen doen door Marije Woertman . Bookmark de permalink .

Over Marije Woertman

Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!

3 gedachten over “Mamachallenge# Waterpret met waterverven

  1. Pingback: Mama Challenge 2015: Snoephappen - GoodGirlsCompany

  2. Pingback: Spelen met water | MMopvrijdag

  3. Pingback: De met-een-toefje-vroemm Mama Challenge 2015: deel 2 | vroemmmama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *