Mamachallenge# DIY speelgoed voor een peuter van 2 jaar

Mijn peuter van twee is helemaal in de ban van auto’s en treinen. En ook buiten kan hij zich uren vermaken op zijn fietsjes of in de zandbak. Helaas is knutselen niet aan hem besteed. Mijn oudste was makkelijk te vermaken met kleurplaten, plakken, verven of andere leuke knutseldingen. Mijn zoontje vindt het leuk om samen te knutselen, maar na een kwartiertje heeft hij het al snel bekeken. Op zoek dus naar vertier dat hem langer kan boeien: DIY# speelgoed voor een peuter van 2 jaar.

IMG_1356

Ik vind het dus best lastig om activiteiten te verzinnen voor hem voor binnen bij slecht weer. Ik struin er heel pinterest voor af maar je komt dan al gauw op knutselactiviteiten. Zo af en toe kom ik activiteiten tegen die ik wel wil uitproberen en deze was in ieder geval geslaagd: balletjes door een keukenrol gooien, en dan ook nog een beetje educatief 🙂

Je hebt nodig: een keukenrol, een schaar, gekleurde balletjes (ik gebruikte pom poms), een stift en tape (bijvoorbeeld schilderstape) en oh ja een deur!

IMG_1359

IMG_1360

DY# speelgoed voor een peuter van 2 jaar

Je knipt een paar gaten in de keukenrol. Bij elk gat schrijf je een cijfer 1, 2, 3 afhankelijk van het aantal gaten. Ik heb 3 gaten geknipt. Met schilderstape bevestig je de keukenrol aan de deur. En klaar! Je peuter kan nu de balletjes door de gaten doen.

IMG_1358

IMG_1357

We hadden er een emmer ondergezet zodat de pom poms niet alle kanten op vielen. In het begin vond hij het het leukst om ze door de grote opening boven aan te doen. Later had hij de andere gaten door en probeerde ze daar door te doen.

Dat viel nog niet altijd mee. De pom poms moest hij met de duim en wijsvinger pakken en dan konden de pom poms er door. Dat vond hij nog best lastig, maar na een tijde had hij het door. Dus een beetje fijne motoriek komt er ook aan te pas.

Varianten op het DIY# speelgoed voor een peuter van 2 jaar

Variant 1# op kleur

De pom poms kunnen ook op kleur door de gaten. Ik noemde een kleur en mijn peuter pakte vervolgens het balletje met de goede kleur. Zo kunnen ze alvast oefenen met kleuren herkennen.

Variant 2# op cijfer

Omdat ik er cijfers bij de gaten had Geschreven, kon hij ook op cijfer de pom poms door de gaten stoppen. Ik noemde een cijfer en vervolgens pakte mijn peuter een pom pom en stopte dat door het goede gat. Ik moet eerlijk bekennen dat dat nog best lastig was. Kleuren herkennen weet hij wel, maar cijfers nog niet helemaal. Op zich is dat niet erg, want door te herhalen kan hij de cijfers beter leren.

Er zijn vast nog meer varianten te bedenken! Mijn peuter vond het erg leuk, dus deze activiteit was zeer geslaagd!

 

 

 

 

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman
Dit bericht werd geplaatst in DIY door Marije Woertman . Bookmark de permalink .

Over Marije Woertman

Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!

Een gedachte over “Mamachallenge# DIY speelgoed voor een peuter van 2 jaar

  1. Pingback: Mama Challenge 2015 #7.Maak zelf speelgoed | Blog van Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *