Gezonde tussendoortjes #2 Pindakaas mueslirepen

Zijn jouw kinderen echte pindakaas lovers? Dan moet je dit recept zeker uitproberen! Bij ons thuis is iedereen dol op pindakaas. Ik lepel het het liefste zo uit de pot, maar wist je dat je ook lekker kunt bakken met pindakaas? Dit recept stond om deze reden heel hoog op mijn lijstje om uit te proberen: pindakaas mueslirepen.


Mueslirepen eet ik mijn hele leven al graag. De combinatie van noten, zaden, chocolade en rozijnen vind ik zelf het lekkerste. Voor de kinderen ging ik op zoek naar een mueslireep die wat meer kidsproof is. Dit recept is dat absoluut! De mueslirepen zijn niet alleen gezond, maar geven de kinderen ook een energieboost. Ideaal voor op school dus. Ze zijn fijn om mee te geven als tienuurtje of tussendoortje, maar kunnen ook prima in de lunchtrommel. Daarnaast zijn de mueslirepen simpel en snel te maken, dat is ook niet onbelangrijk. Je hebt binnen no time een hele plaat met lekkere repen. Je kan de pindakaas en havermout ook prima als basis gebruiken en toevoegen wat je lekker vindt. Dat is helemaal aan jou. Mueslirepen zijn echt op honderden manieren te maken.


Recept Pindakaas mueslirepen

Ingrediënten:
– 150 gram havermout
– 100 gram pindakaas
– 50 gram hazelnoten
– 50 gram walnoten
– 70 gram honing
– 30 gram kokosolie

Verwarm de oven vóór op 180 graden en verdeel de havermout, hazelnoten en walnoten over een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat het gedurende tien minuten roosteren totdat alles een goudbruin kleurtje heeft. De pindakaas, kokosolie en honing verwarm je samen in een steelpan, blijf er wel bij staan om het goed door te roeren. De pindakaas, kokosolie en honing moeten goed gesmolten zijn en uiteindelijk één geheel vormen. Dit pindakaas mengsel giet je over de havermout en de noten. Roer het nu goed door elkaar. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de plaat. Je moet het nu goed aandrukken. De mueslirepen kan je het beste eerst laten afkoelen en daarna laat je ze een nachtje in de koelkast staan. ’s Ochtends heb ik ze in mooie stukken gesneden, zodat ze in de Yumbox passen.


Voor mijn dochter heb ik de Yumbox Panino lunchtrommel met vier vakken gebruikt. Om haar Yumbox op te vrolijken heb ik om één mueslireep een lintje gewikkeld. Ik vond het er zo schattig uitzien! Ik koos er voor om de rest te combineren met een beetje pasta. Daar is mijn dochter dol op. Komkommertjes in bloemetjes vorm, een kaasje, yoghurt en om het helemaal af te maken heb ik er druiven en aardbeien bij gedaan. Voor mijn zoontje gebruikte ik ook de Yumbox Panino lunchtrommel met vier vakken. Voor hem maakte ik broodjes in de vorm van een ster, een ‘auto’ eitje, komkommertjes in bloemetjes vorm, een ‘beren’ appeltje en water- en galiameloen in blokjes. Dit maakte ik met de Funbites.


De mueslirepen kan je in principe vijf dagen bewaren, maar hier waren ze in één dag op. Mijn man vond ze ook heerlijk. Niet alleen onze kinderen, maar ook wij volwassenen kunnen dit prima mee naar werk nemen als tussendoortje. Thuis bij de thee of koffie kan natuurlijk ook prima. Ik ben benieuwd wat jullie kinderen van dit recept vinden. Mijn kinderen vonden het in ieder geval erg lekker. De trommeltjes kwamen weer helemaal leeg terug.

 

Funda Cakir

Funda Cakir

Hi! Mijn naam is Funda! Ik ben 27 jaar oud, gelukkig getrouwd met mijn beste vriend en mama van drie prachtige kinderen van 6, 4 en 2 jaar. Stil zitten? Nee, dat is echt niets voor mij. Ik zit vol met energie en heb altijd genoeg inspiratie om met nieuwe ideeën te komen en mijzelf bezig te houden. Met minder neem ik dan ook geen genoegen. Ik ben een enorme prater en denker vol met verhalen. Het liefst sta ik in de keuken om te koken en bakken en mijn rust vind ik in het lezen van boeken of schrijven van blogs. Voeding is heel belangrijk binnen ons gezin. Dit is ook de reden dat jullie veel zullen lezen over gezonde voeding die ik voor mijn kinderen maak. De Leukste Lunch is naar mijn mening de beste plek om mijn verhalen hierover te delen met anderen. Ik heb er heel veel zin in en kijk uit naar jullie reacties!
Funda Cakir
Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch door Funda Cakir . Bookmark de permalink .

Over Funda Cakir

Hi! Mijn naam is Funda! Ik ben 27 jaar oud, gelukkig getrouwd met mijn beste vriend en mama van drie prachtige kinderen van 6, 4 en 2 jaar. Stil zitten? Nee, dat is echt niets voor mij. Ik zit vol met energie en heb altijd genoeg inspiratie om met nieuwe ideeën te komen en mijzelf bezig te houden. Met minder neem ik dan ook geen genoegen. Ik ben een enorme prater en denker vol met verhalen. Het liefst sta ik in de keuken om te koken en bakken en mijn rust vind ik in het lezen van boeken of schrijven van blogs. Voeding is heel belangrijk binnen ons gezin. Dit is ook de reden dat jullie veel zullen lezen over gezonde voeding die ik voor mijn kinderen maak. De Leukste Lunch is naar mijn mening de beste plek om mijn verhalen hierover te delen met anderen. Ik heb er heel veel zin in en kijk uit naar jullie reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *