Hatsjoe! De lente zit weer in de lucht! Een heerlijke tijd waarin de bloemen bloeien en het weer langer licht is. Ik vind het paasfeest altijd een geweldig begin van de lente. Het nieuwe leven staat ten slotte toch centraal tijdens deze dagen. Lekker eten met familie is voor mij iets wat echt bij de paasdagen hoort. Ik doe mijn best om ieder jaar weer iets anders op tafel te zetten. Daarom heb ik voor jullie wat tips om een egg-celente paasbrunch op tafel te zetten.
Tip 1: Een verrassingsontbijt
Hoe groot of klein de kinderen ook zijn: eigen keuzes maken vindt iedereen leuk! De meiden zijn bij ons thuis inmiddels gewend aan het snacken van een monkey platter. Een voor de hand liggende keuze om deze in paasstijl aan te passen dus! Met plastic eieren die je open en dicht kunt maken tover je in no time een heerlijk paasontbijt op tafel.
Vul de eieren met in stukjes gesneden brood of een ei in een leuke vorm. Stukjes rijstwafel doen het bij ons thuis ook altijd goed. Wat druiven, stukjes kaas en een wrap in stukjes gesneden maken het ontbijt compleet! Oh nee, de paaseieren mogen niet vergeten worden. Voor deze ene keer kan een beetje snoepen bij het eten geen kwaad!
Je kunt ervoor kiezen om de eieren open te serveren in een eierdoos. Om het verrassingseffect groter te maken is het natuurlijk ook mogelijk om de eieren te sluiten en ze in een schaal te leggen. Grappig om te zien hoe de jongste een ei met brood opent, kijkt of ik het gezien heb, deze weer sluit en terug in de schaal legt: voorkeur gaat duidelijk uit naar de overige hapjes, haha!
Tip 2: Paasontbijt in thema
Een ander leuk idee is een thema-ontbijt. Hoe leuk is het om je ontbijt, lunch of brunch aan te passen aan de favoriete figuren van je zoon of dochter? De meiden zijn bij ons helemaal Frozen-gek! Om nu een ontbijt van sneeuwballen en ijstaart op tafel te zetten gaat me toch wat ver.
Het paasontbijt wordt hier opgeleukt met Frozen-bordjes, servetjes, bekertjes, rietjes en een heus Frozen-ei. Zou Olaf deze gelegd hebben? De eierwikkels zijn in deze tijd bij diverse winkels te verkrijgen en werken heel gemakkelijk: je kookt de eieren, schuift de wikkel er omheen en doet het ei (op een lepel) weer een paar tellen terug in het hete water. De wikkel past zo precies om het ei heen! Je kunt hier EI-genlijk ieder gewenst thema toepassen. Laat je creativiteit de vrije loop!
Tip 3: Roep de hulp in van je kleine bakker
Wil je zelf niet het haasje zijn tijdens de bereiding van het paasontbijt, dan kun je altijd nog de kinderen als troef inzetten. Geef de kids een mooi schort aan en laat ze meehelpen in de keuken. Maak een lekker brooddeeg en laat het de kinderen kneden. Ze vinden het heerlijk om met hun handen bezig te zijn, en jij houdt je handen mooi schoon! Twee vliegen in een klap! Maak van het brood twee ‘slangen’ en wikkel deze in elkaar. Maak er een rondje van en leg er een ongekookt ei in. Als je het brood 20 minuten in de oven bakt is het ei gekookt en het brood gaar, ideaal! Met een paar leuke paasstickers maak je er een heus paastafereel van.
Je kunt ook leuke bolletjes maken en deze aan een kant een spits puntje geven (de neus van de paashaas). Door een paar kleine knipjes aan de bovenkant te geven creëer je, met een beetje fantasie, paashaasoren. Houd er rekening mee dat het brood nog wat rijst in de oven. Bij mij lijkt het alsof de paashaasjes alle paaseieren al op hebben gegeten. Ze zijn niet zo mooi als verwacht, maar soms moet je eieren voor je geld nemen! Met een paar oogjes maak je er een echte haas van. Belegd met het favoriete beleg van de kinderen en een glas verse jus erbij heb je een echt zondags paasontbijt!
Tip 4: Anti-verveeltips voor aan tafel
Om te voorkomen dat de kinderen zich tijdens het eten vervelen kun je ze zelf eierdopjes laten versieren. Erg leuk als ze er de komende jaren met Pasen hun eitje nog uit kunnen eten. Met porseleinstiften, witte aardewerk eierdopjes, een oven en creatieve kinderen kom je een heel eind! Een tafelkleed wat ingekleurd kan worden doet het natuurlijk ook altijd goed.
Hopelijk hebben jullie nu voldoende tips om er een egg-sclusieve paasbrunch van te maken! Geniet van het samenzijn, de lente en het heerlijke eten!
En mochten de zaken onverhoopt niet zo uitpakken als gewenst: mijn naam is haas!
Geef een reactie