Boterham uitstekers kennen de meeste van jullie wel. Maar hebben jullie de Sinterklaas boterham uitstekers al gezien? Wat kan je er allemaal mee doen? Marjolein test het voor je uit.
De Sinterklaas tijd: voordat je het weet zit je er weer middenin. Mijn zoon begon er een week of twee geleden al over. Hij had bij een vriendinnetje gespeeld en de pieten pakjes waren gevonden. De hele middag hebben ze samen pietje gespeeld. En wat een teleurstelling dat de pakjes weer uit moesten aan het einde van de speelafspraak. Op tv zijn er al volop vooraankondigingen, en wordt zoonlief steeds enthousiaster. Hij telt de dagen af wanneer het Sinterklaas journaal weer begint. Morgen is het dan eindelijk zover.
Sinterklaas boterham uitstekers
Een mooi moment voor de eerste Sinterklaas Bento lunchtrommel! En met deze mooie Sinterklaas boterham uitstekers moet dat helemaal goed komen. Bij het zien van de uitstekers werd mijn zoon gelijk helemaal enthousiast. Want wat zijn ze leuk! Wat meteen opvalt, is de duidelijk herkenbare afbeelding van Sinterklaas en piet. De uitstekers zijn gemaakt van degelijk materiaal. Ze voelen stevig aan. We testen de uitstekers uit met witbrood. En ik heb de uitsteker ook uitgeprobeerd op fijn volkoren brood. Zodat jullie ook kunnen zien wat het effect is.
De uitsteker ligt prettig in de hand en gaat eenvoudig door het brood heen. Je drukt de uitsteker in het brood op een broodplank. Daarna maak je met je hand een draaiende beweging zodat de vorm goed uitsnijdt. Dan haal je het overtollige brood eraf. Dan draai je de vorm om, en kun je met een kleine lepel het brood nog even goed aandrukken zodat je de afdruk goed ziet.
Sinterklaas bento lunchtrommel in de Yumbox met 4 vakken
Ik smeer het brood nadat ik het heb uitgesneden. Ik gebruik de Yumbox en daar passen eenvoudig 3 pieten of sinterklaasjes bovenop elkaar. Je hebt dan dus een boterham met 3 lagen. In de Yumbox 6 vaks past mooi 1 pietje of 1 sinterklaas. In de Yumbox 4 vaks passen ze allebei. Verder maak ik van rode appeltjes mijters en een mandarijn mag natuurlijk ook niet ontbreken.
Sinterklaas koekjes samen bakken
Maar je kunt nog veel meer doen met deze leuke Sinterklaas boterham uitstekers. Ik heb er koekjes mee gebakken. Je wilt natuurlijk niet dat het deeg uitloopt. Dus heb ik dit recept gebruikt.
Basisrecept voor koekjesdeeg dat niet mag rijzen
Benodigdheden
- 200 gram zachte roomboter
- 200 gram basterd suiker
- 400 gram speltbloem (gewone bloem mag ook maar niet zelfrijzend)
- 1 ei
- snufje zout
Mix de boter en de basterd suiker met de mixer tot deze zacht en romig is. Daarna mix je het ei erdoorheen. Nu kan het bloem worden toegevoegd. Als alles goed gemengd is maak je een mooie bal van het deeg. De deegbal plaats je enkele uren in de koelkast. Als het deeg goed gekoeld is kun je de koekjes gaan uitsteken. Zorg dat je het deeg niet te dun uitrolt. En steek de sinterklaas en piet vormpjes uit. De koekjes gaan in een voorverwarmde oven op 180 graden 10 minuten gebakken worden.
Even laten afkoelen en smullen maar!
Mijn conclusie: is dat je veel plezier beleeft aan deze leuke Sinterklaas en piet uitstekers. En dus niet alleen voor boterhammen 😉
Geef een reactie