Een ijsjesmal is ideaal om ijsjes naar je eigen smaak te maken. Je kunt er makkelijk heerlijke gezonde ijsjes mee maken! Ceciel van der Pas testte de ijsjesmal van Silikomart.
Ja je leest het goed: gezonde ijsjes koop je niet maar maak je thuis. Gezellig samen met de kids in elke smaak die jullie lekker vinden. Easy peasy, vooral met de ijsjesmal van Silikomart. Ik laat je zien hoe makkelijk en leuk het is en geef je ook nog ideetjes voor recepten.
IJsjesmal
Iedereen lust wel een ijsje. Echter kun je ze in de supermarkt alleen kopen in vaste smaken. Dat is niet altijd even fijn, aangezien kinderen fijnproevers zijn. Ze weten vaak precies wat ze wel en niet lekker vinden. Kant-en-klare ijsjes vallen dan niet altijd ‘in de smaak’. Als oplossing kun je dan ijsjes thuis gaan maken. Pffff, zie ik je denken. Weer iets wat tijd kost. Helemaal niet! Wij hadden binnen 5 minuten de ijsjes gemaakt.
Wij testten de Silikomart ijsjesmal uit. Dat is een siliconen mal in de vorm van een magnumijsje. De ijsjesvorm wordt geleverd met 50 houten ijsstokjes en een receptenboekje, zodat je gelijk aan de slag kan. Deze ijsjesvorm is geschikt voor de oven (cupcake-ijsjes!), koelkast, vriezer en vaatwasser. Superdepuper multifunctioneel!
Recept voor een gezond ijsje
Nu mochten we allemaal kiezen wat we in ons ijsje wilde. Aangezien we met zijn 3tjes thuis zijn, hadden we 1 optie over. De ijsjesmal heeft namelijk plaats voor 4 ijsjes. Dit waren onze keuzes:
1. Ranja-ijsje. Gekozen door mijn 7-jarige zoontje. Niet zo gezond, maar ja, hij mocht kiezen. Mierzoet natuurlijk haha.
2. Yogurt – aardbei – hagelslagijsje. Dat was mijn keuze. Gezond met een tikkie chocolade. Mmmmmm.
3. Fruitmelk – aardbeienijsje. De keuze van mijn man. Die is gek op alles wat met fruit te maken heeft.
Uiteraard kun je elke variatie kiezen die jij lekker vindt. Hierbij nog wat variatie/inspiratietips:
– Sinaasappelsap (vers of kant-en-klaar), pistachenootjes en kokosmelk.
– Aardbeien (gepureerd) met versgeperste jus d’orange.
– Citroenthee met verse munt.
– Kokosmelk of water en vers fruit. Eventueel omhuld met een laagje donkere chocolade en nootjes.
– Gepureerde banaan.
Hoe werkt de ijsjesmal precies?
Voordat je de mallen vult moet je eerst de stokjes in de mallen steken. Deze zorgen ervoor dat je straks een stokje in je ijsje hebt ;). Maar ook dat de vulling niet uit je mal loopt. Ons ventje nam het wel heel serieus en stak de stokjes er met precisie in.
Nadat we alledrie onze keuze hadden gemaakt voor de vulling, vulden wij de mallen. Eerst het fruit (de zwaardere massa) erin en daarna de vloeistof. Het is handig als je dan een schenkkannetje gebruikt. Recht uit het pak gieten is niet altijd even secuur en knoeien is zo zonde.
Tip 1: leg de mal op een klein snijplankje. Na het vullen kun je ze dan stabiel en zonder te knoeien oppakken. De mal is namelijk soepel en buigt om als je hem niet recht houdt. Zonde natuurlijk als dan al je ijsjes er al uit lopen. Met het plankje voorkom je dat.
Tip 2: Maak leuke gezichtjes zoals in de kawaii cultuur in de ijsjes. Dat geeft een erg leuk resultaat en is extra fun voor je kids.
Tip 3: Doe de mallen niet te vol. Dan knoei je zeker met het ‘transporteren’ naar de vriezer. Zijn ze toch te vol? Lepel dan het overtollige eruit.
Na het vullen leg je de ijsjes in de vriezer. Hoe lang ze daar moeten liggen is afhankelijk van jouw vriezer. Bij ons duurde het ongeveer 3,5 uur. Best lang als je meteen zin hebt in een ijsje maar wel de moeite waar om te wachten! Dit was ons heerlijke resultaat:
Wat vind jij ervan? Ben je al overtuigd om zelf ook heerlijke ijsjes thuis te maken? Ik zie/lees graag jullie creaties in de Facebookgroep!
Geef een reactie