Mijn favoriete moment om te bakken is op zondag ochtend. Ik ben geen uitslaper en ben ook altijd vroeg wakker. Op zondag ochtend slaapt de rest van het gezin meestal lekker uit. Ik heb dan heerlijk het rijk alleen en ga dan vaak bezig in de keuken.
Ik ben niet iemand die van tevoren plant wat ze gaat bakken. Op het moment dat ik wil gaan bakken, ga ik kijken wat er in huis is. En met de aanwezige ingrediënten. ga ik dan wat maken.
We zijn net weer terug van vakantie. De eerste boodschappen zijn weer gedaan.
Ik moet er wel weer even inkomen na 3 weken vakantie. Maar we gaan weer leuke lunches maken komende week. In de koelkast vind ik een punt paprika en salami. Eens denken wat ik daarmee kan maken: pizza muffins! Een leuke aanvulling bij de lunch deze week.
Ik heb voor deze pizza muffins de volgende ingrediënten gebruikt:
Benodigdheden:
– 125 gram biologisch speltmeel volkoren
– 1 theelepel bakpoeder
– 150 ml melk
– 1 biologisch ei
– 1 rode punt paprika
– 100 gram salami
– 50 gram geraspte kaas
– 1 theelepel paprika poeder
– 1 theelepel kerrie poeder
– 1 theelepel peterselie
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd vervolgens de rode punt paprika in kleine stukjes. En de salami in kleine reepjes.
In een ruime kom doe je het biologisch speltmeel samen met het bakpoeder. Hierbij voeg je de geraspte kaas en de kruiden. Meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens ook de melk, de punt paprika en de salami toe. Meng dit vervolgens goed door elkaar.
Vet je muffinvorm in met een beetje olie of boter. En vul daarna met twee lepels de vormpjes met beslag. Ik heb de vormpjes voor ongeveer de helft gevuld. Zet het bakblik in de oven voor ongeveer 20 a 25 minuten. Haal de muffins uit de oven als ze gaar en een beetje bruin zijn geworden.
Mijn zoon begint morgen in groep 3. Een grote stap voor hem. Hij heeft het er in de vakantie regelmatig over. Hij vindt het aan de ene kant erg leuk, maar ook heel erg spannend. Bij deze spannende eerste schooldag hoort een vrolijke lunchtrommel.
In de lunchtrommel stop ik vandaag: 1 maïs boterham met kipfilet en komkommer, in het vrolijke groene bakje stop ik stukjes komkommer en rode punt paprika. In het ronde bakje een zelfgemaakte gehaktbal. Daarbij nog een vrolijk Minion kaasje en natuurlijk een pizza muffin.
Ik ben heel benieuwd naar zijn gezicht morgen tijdens de lunch!
Geef een reactie