Tag# theetag

thee tag

Ik kwam deze leuke tag tegen bij een blog. Ik hou helemaal niet van koffie (manlief trouwens wel en we hebben dan ook de meest uberhippe koffieautomaat in huis). Ik ben echt een theeleut. En met deze theetag kom je daarover meer van mij te weten 🙂

1. Wat drink je liever, warme thee of ijsthee?
Eigenlijk vind ik allebei lekker. In de zomer drink ik graag Icetea op het terras en dan het liefst de groene theevariant. Warme thee drink ik het hele jaar door, dus dat drink ik het meest.

2. Sterk of slap?
Ik vind het thee al snel te sterk. Ik ben bijvoorbeeld ook geen liefhebber van gewone zwarte thee. Ik ben meer een er tussen in type. Er mag wel smaak aan de thee zitten, ik houdt ook erg van geurige en kruidige theesoorten.

3. Losse thee of theezakjes
Dat maakt mij niet zoveel uit. Ik vind losse thee ook erg leuk staan in een glazen pot. We hebben van die theezakjes waar je zelf de losse thee in kan doen. Geen gemier dus met een thee-ei. Maar ik gebruik het meest theezakjes, gewoon omdat dat makkelijker is.

thee tag3

Ik drink mijn thee het liefst in een grote mok. En al helemaal in die leuke mokken van Blond Amsterdam.

4. Koop je thee ergens of heb je een voorraad thuis?
Beide. Ik kan geen theewinkeltje voorbij lopen, zonder even te kijken. En kom dan regelmatig met losse thee naar buiten. Zo heb ik altijd wel een voorraad in huis. Zakjes thee koop ik meestal in de supermarkt.

 5. Smaakjesthee of gewone thee?
Als kruidenthee onder smaakjesthee valt dan smaakjesthee. Ik houd niet van gewone  zwarte thee. De enige zwarte thee die ik drink is Earl Grey, de rest vind ik niet lekker. Ik houd ook niet van vruchtenthee, zoals aardbei of bosbessenthee. Ik vind dat zo chemisch! Nee, geef mij maar heerlijk geurend kruidenthee. Ik koop ook overal verschillende soorten kruidenthee. Soms kom ik thuis achter dat het een miskoop is. Vooral als ik niet goed heb gekeken en ik zoethout of venkel proef. Daar ben ik echt geen liefhebber van. Ik heb ook veel gezonde thee in huis zoals kamille thee of cranberry thee. Ik heb bijna geen ‘normale’ merken in huis. Pickwick is het enig gewone merk dat ik nog wel wil drinken. Alle andere (huis)merken vind ik niet lekker. Ik heb wel gewone thee in huis, want het bezoek kan meestal mijn kruidentheetjes niet zo waarderen.

thee tag2
6. Wat is je favoriete ijsthee?
De groene variant! en zonder bubbels.

7. Wanneer drink je je thee?
Soms op mijn werk, maar meestal is dat zwarte thee dus niet al te vaak. Elke zondagochtend krijg ik een heerlijke kop thee van manlief. Ook bij mijn schoonmoeder drink ik standaard thee samen. En verder als ik er zin in heb.

8. Heb je nog iets in je thee?
Ik probeer meestal zonder suiker te drinken, maar zo af en toe heb ik zin in zoet en dan gaat er 1 klontje rietsuiker bij in. Bij mijn schoonmoeder krijg ik wel een grote schep suiker.

9. Heb je altijd al thee gedronken?
Ja.

10. Welke thee zou jij aanbevelen?
Kruidenthee! En de thee van Clipper. Alleen van de theezakjes wordt ik al vrolijk!

Ben jij ook een theeleut en welke thee drink jij dan het liefst?

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman
Dit bericht werd geplaatst in Genieten door Marije Woertman . Bookmark de permalink .

Over Marije Woertman

Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!

8 gedachten over “Tag# theetag

 1. Leuk om te lezen! We hebben bijna dezelfde smaak in thee als ik het zo zie, ik hou alleen niet van kamille thee. Mocht je ooit in Enschede zijn (voor de Flying Tiger ofzo 😉 ) ga dan ook even langs ‘Het gouden randje’ zij heeft echt heerlijke thee! Daar kopen wij onze thee voor de high teas!

   • Ja, het blog is er nog steeds, ik heb alleen al heel lang niks meer geplaatst. Twijfel soms wel of ik weer zal beginnen… Merk soms wel dat m’n creativiteit een stuk minder is, heb het vermoeden dat dat oa door websites als Pinterest enzo komt. Heb jij dat ook? Heb de hoop dat het misschien weer beter wordt als ik weer ga bloggen…

    • Ja wel weer gaan bloggen hoor! Vond je blog erg leuk om te lezen. ik zit vaker achter pinterest dan dat ik er wat mee doe. Behalve met de kinds, samen met bente maken we echt vaak met pinterest als inspiratiebron. Maar begrijp wel wat je bedoelt. Wanneer gaan we weer handletteren 😉

 2. Hey leuk! Ook wij hebben dezelfde smaak: geen zwarte thee of fruitthee. Mijn favoriet is verse muntthee. Elke avond drink ik een grote tas terwijl ik naar mijn favoriete series kijk 🙂

  • Muntthee is inderdaad ook erg lekker! Ik vind het wel erg lastig om de munt in huis lang goed te houden. Ze gaan ons nog te vaak dood helaas. Maar als we op een terras zitten en ze hebben muntthee dan ga ik daar voor inderdaad!

 3. Wat een leuke tag! Trouwens een grappig verschil: ik vind zelf juist een thee al snel te slap en smaakloos. Stom, hè? Kruidenthee is inderdaad ook een van mijn favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *