Mamachallenge# Doe iets met je kind(eren) voor een ander

We laten zo nu en dan de hond uit van de buren: de tekkel Lucas. Mijn kinderen vinden dat geweldig! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo’n hondenfan ben. Vroeger thuis hadden we wel een hond. Tara heette ze. Een schautzer. Tara was een echte felle waakhond naar anderen toe, maar voor ons was ze poeslief. We waren allemaal gek op haar, toen zelfs ik.

hond uitlaten

Ik weet niet goed wat er is veranderd, dat ik niet echt gek ben op honden. Wat mij tegen houdt, is vooral al die haren in huis (heel veel stofzuigen), altijd moeten uitlaten, altijd oppas moeten zoeken als je op vakantie gaat en vooral de hondengeur in huis, helemaal als het heeft geregend.

Maar ik moet eerlijk bekennen, dat ik Lucas wel heel erg leuk vind. Zo’n kleine tekkel is lekker pittig, kan je ook nog eens handig mee nemen, haart veel minder (volgens de buurmannen) en ik vind dat de hondengeur ook nog wel mee valt. En zelfs het uitlaten zorgt voor een ontspannend moment op de dag. Even eruit, …dat dan wel weer 4 keer op een dag en door weer en wind….

IMG_2870

Maar goed mijn kinderen vinden het geweldig en zo af en toe een leenhondje is een prima alternatief. Misschien als ze ouder zijn en ze zelf de hond alleen kunnen uitlaten dan is zo’n klein hondje wel leuk. Is er ook een ras dat niet haart, naar bloemetjes ruikt en zelfstandig door een kattenluik naar buiten kan?

 

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman
Dit bericht werd geplaatst in Genieten, Leuke dingen doen door Marije Woertman . Bookmark de permalink .

Over Marije Woertman

Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!

2 gedachten over “Mamachallenge# Doe iets met je kind(eren) voor een ander

  1. Pingback: Mamachallenge 8: uitstapje naar de speeltuin |

  2. Pingback: De met-een-toefje-vroemm-Mama Challenge 2015 : deel 1 | vroemmmama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *