Koningsdag: Tijd voor de grote speelgoedopruiming

speelgoedopruiming

Koningsdag komt er weer aan! Staan jullie ook op de vrijmarkt? Na 2 verjaardagen in December en Maart en natuurlijk de feestdagen niet te vergeten, is de voorraad speelgoed hier weer aardig aangevuld. De vrijmarkt is de uitgelezen kans om van de uitpuilend speelgoedkasten af te komen vol met complete puzzels maar met kapotte dozen, babyboekjes waar ze te oud voor zijn geworden, barbiepoppen die zielig vragend kijken om aandacht, verlaten auto’s opgestapeld in een onooglijke doorzichtige curver bak, kleivormpjes die al maanden niet meer worden gebruikt en al die leuke MC Donald speeltjes die niet weg mogen maar waar nooit mee wordt gespeeld. Herkenbaar? Tijd voor de grote speelgoedopruiming.

IMG_0841

Vorig jaar hebben we voor het eerst op de vrijmarkt gestaan met onze oudste dochter. Vooraf hebben we samen al het speelgoed gescreend. Wat mocht weg en wat moest perse nog blijven.  Want ik moest er niet aan denken dat we een huilend kind zouden hebben bij het zien van al speelgoed, op het kleedje, dat ze toch echt nog graag wil houden. Wonderwel was ze vrij makkelijk over een aantal spullen waarvan ik echt had gedacht dat ze die nog zou willen houden bijvoorbeeld de Dora puzzels waar ze zich toch echt te groot voor voelde. De oogst viel dus reuze mee: puzzels, knuffels, ballen, trommel, reisspelletjes die toch niet zo handig zijn, babyboekje, babyspeelgoed.

IMG_0849

Vol trots stond ze daar helemaal in het oranje en goud (glitter in het haar en een kroontje op) samen met papa om 6.00 s’ochtends. Ik mocht lekker in bed blijven met onze jongste van toen 1 jaar. Ze was zo enthousiast dat ze iedereen die voorbij riep toeriep als een echte marktkoopman: Kom kijken, leuke puzzels en lieve knuffels! Zo schattig. Helaas stelde de verkoop niet zoveel voor. Het kon haar niet deren. Van de paar euro die ze verdiende had ze al weer ‘nieuw’ speelgoed gekocht: een ponyhuis met heel veel kleine My Little Ponies. Ze was er megatrots op. Voor haar was het een geslaagde dag.

Voor mama dus iets minder. Want al die speelgoedzooi moest weer terug naar huis. Ik heb alles meteen goed opgeborgen in de schuur. Zodat er niet achteraf weer wat in de speelgoedkast terug zou belanden. Maar wat moest ik er nu mee? Leuk zo’n speelgoedopruiming! Uiteindelijk hebben we alles naar de kringloop gebracht. Gelukkig wilden ze het allemaal graag hebben. Inclusief de grote Disney tas waar alles in zat, die mij meer dan een tientje had gekost en manlief doodleuk achterliet. Handig toch?

Helaas wordt het weer a.s. maandag niet al te best. Buien met een beetje zon, en koud en winderig. Dat voorspelt niet veel positiefs. Wij stellen de grote speelgoedopruiming dus even uit. Ik heb nog wel een paar tips voor diegenen die het wel aandurven: Kom vroeg Рvroeger dan 6.00-  voor goede plekken, knuffels, prullaria en puzzels verkopen niet. Bewaar die dus voor de kringloop of een speelgoedbank. Kies voor gewilde speelgoed, speelgoed dat je kind zelf ook zou mogen kopen op de Vrijmarkt. En doe iets leuks of ludieks: een ludiek spelletje waar je kinderen geld mee kunnen verdienen, iets eetbaars verkopen (geen cakejes maar verzin iets creatiefs), een leuke fotobooth, of zoals deze meiden: nagels lakken, make-up en je haar laten invlechten.

IMG_0843Gaan jullie op de Vrijmarkt staan en heb je nog tips voor een goede verkoop?

 

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman
Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch door Marije Woertman . Bookmark de permalink .

Over Marije Woertman

Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!

2 gedachten over “Koningsdag: Tijd voor de grote speelgoedopruiming

  1. Pingback: Onze limonade en lekkers kraam op Koningsdag | Mama's eigenwijsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *