Gezond(e) ontbijt, snack en lunch bucketlist

Het is tijd voor een gezonde ontbijt, snack en lunch bucketlist. Mijn voornemens zijn om gevarieerder te lunchen en ook te ontbijten. Het gaat mij nog niet zo goed af, want het smeren van de boterhammen s’avonds is toch makkelijker dan een fancy gezonde omelet bakken s’avonds als de kids op bed liggen. Ik ben er te moe voor (lees: te lui). Ook smeert mijn man vaker de boterhammen voor iedereen dan dat ik dat doe. En omdat hij al zo lief is om dit te doen, kan ik natuurlijk niet van hem verlangen om te gaan kokkerellen voor mijn goede voornemens. Dat doet hij trouwens wel zo af en toe, lieve man heb ik he.gezond ontbijt1

Ook het beter ontbijten lukt nog niet echt. Zo af en toe krijg ik de gezond-en-afvallen-kriebels en maak ik s’avonds mijn havermouwontbijtjes weer klaar of eet ik s’ochtends gezonde Griekse yoghurt met fruit en superfoods. Maar zodra dat niet meer te vinden is in de koelkast, grijp ik s’ochtend naar mijn instant onbijt: een kopje yoghurt, vla, melk of wat voor zuivel maar voorhanden is in de koelkast. Snel opdrinken en klaar voor vertrek naar school, kinderopvang of werk.

DLL pannenkoek gezicht1

Dat moet dus anders kunnen. Ik volg veel gezonde blogs en site en verzamel allerlei gezonde ontbijt, snack en lunch recepten. Die verzamel ik ook allemaal. Ik stuur mijzelf de link toe, zodat ik de link kan onthouden. Helaas verzanden die mails in mijn mailbox, en vergeet ik ze alsnog. Tijd voor een bucketlist, dacht ik. Eentje hier op mijn blog, met een opsomming van de recepten die ik wil uitproberen. Als ik dan een recept heb uitgeprobeerd, vink ik het hier af en plaats ik er een blogpost over met mjjn ervaringen.

Nou hopen dat het gaat werken en ik niet achterblijf met niet afgevinkte recepten 😉

1. Bananenbrood

2. Energie ontbijt ballen

2. Blauwe bessen bananenbrood

4. Fruitloops/matten

5. Avocado hummus en andere humusrecepten

6. groeten spreads voor op brood

7. Zelf notenpasta maken

8.

9.

10.

11.

Wat is jullie favoriete gezonde ontbijt, snack of lunch recept?

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman
Dit bericht werd geplaatst in Gezond en bewust eten, Groene mama door Marije Woertman . Bookmark de permalink .

Over Marije Woertman

Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!

4 gedachten over “Gezond(e) ontbijt, snack en lunch bucketlist

  1. Wat ontzettend knap dat je dit wil proberen. Zelf zou ik graag gezonder willen eten. Ik heb wel ooit bananen-chocoladecake gemaakt als ‘gezond’ alternatief 😉 Ik ben benieuwd hoe je het er vanaf brengt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *