Dag van de brandweer brunch

Brandweerman Jos
Brandweerlieden, mijn helden! Toen ik nog een klein meisje was, was ik al fan. Een grote fan! Van het complete korps. Met één superheld in het bijzonder: mijn eigen vader. Jos, chauffeur en pompbediende bij de plaatselijke, vrijwillige brandweer.

Mijn vader was niet alleen míjn held. Ook die van de buurt. Toen jaren geleden bij onze achterburen vlammen uit de tuin kwamen, belde de buurmannen niet 112. Nee, ze klopten in totale paniek bij ons aan. Brandweerman Jos regelde het wel.

dag van de brandweer - brunch

Bijna vijf jaar geleden hadden ze in de hemel een groot te kort aan goede brandweermannen, vermoed ik. Mijn vader is toen met spoed naar boven gehaald. Een groot gemis, nog steeds.

Paprika in vlammen
Vandaag, op de dag van de brandweer, staan wij extra stil bij het goede werk van de brandweermannen en –vrouwen. Tijdens een heuse brandweerbrunch praat ik met de kinderen over dit beroep en halen we herinneringen op aan mijn eigen brandweerheld. Op het menu staan lekkere broodjes, met vooral rood beleg zoals filet american en aardbeienjam. Tomaatjes en babybell erbij voor de mooie rode kleur. In reepjes gesneden paprika dienen als vlammen. Het is net echt. En lekker.

vlammen van paprika dag van de brandweer

Poezen redden onder het eten
Onder het eten leg ik mijn kinderen uit dat de brandweer meer doet dan poezen uit bomen redden en branden blussen. Ook slachtoffers bevrijden na een ongeluk behoort tot de vele taken. Een heftige klus, maar de brandweer voert deze met veel precisie uit. Waarvoor de helden ook worden gebeld, ze staan altijd en snel voor iedereen klaar.

brandweer wagen

Branden beginnen niet pas als men klaar is met eten. De keren dat papa tijdens het eten werd opgepiept, zijn niet te tellen. Mijn moeder keek er niet van op. Zij bewaarde een portie avondeten en zorgde dat wij rustig dooraten en op tijd naar bed gingen.

dag van de brandweer

‘Vlam’ is gemaakt met de alfabet lunchprikkers

Uitrukken voor ongelukken, het schoonspuiten van wegen of andere noodsituaties. Het gebeurt niet alleen tijdens kantooruren. Ook ’s avonds of midden in de nacht. Net als je naar een ouderavond of feestje moet. Partners van brandweerlieden staan er regelmatig alleen voor en verdienen hiervoor wat mij betreft een medaille. Zij zorgen er tenslotte voor dat hun wederhelft de medemens van dienst kan zijn. Soms is dit zelfs van levensbelang.

Bravo Brandweer!
De broodjes en tomaatjes zijn helemaal op en we snoepen nog wat van de aardbeien en druifjes. We heffen samen het glas vruchtensap: BRAVO voor de BRANDWEER! Wij gaan nog even door met herinneringen ophalen en zeggen dank je wel aan alle brandweerlieden! En naar mijn eigen brandweerheld in de hemel blazen wij vol trots heel veel handkusjes. Wel duizend.

IMG_0256

Erika Slegers

Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven.
Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen.
Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!
Erika Slegers

Latest posts by Erika Slegers (see all)

Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch, Gezond en bewust eten, Opvoeding door Erika Slegers . Bookmark de permalink .

Over Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven. Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen. Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *