Dag van de ruimtevaart in je lunchtrommel

Wat wil jij later worden? Heel vaak wordt aan jonge kinderen deze vraag gesteld. Het blijft moeilijk om hier antwoord op te geven, zeker als je pas zeven bent. Mijn kinderen weten het nog niet precies. Dat snap ik wel. Toen ik zeven was, had ik niet gedacht dat ik secretaresse zou worden. Sterker nog, ik wist niet eens wat dat was. Balletdanseres en bloemist, dat waren vroeger mijn droombanen. Zulke toekomstdromen hebben mijn koters ook.

ruimtevaart lunchtrommel

Levensweg

Zoon Max wil net als vele andere jongens piloot worden. Hij neemt zijn zus mee als stewardess op zijn Boeing.  Zo gaan mijn oogappeltjes samen de hele wereld over. Zus lief denkt er het hare van en maakt zich niet zo druk. Zij weet met haar negen jaar al wel dat deze verwachtingen vaak niet uitkomen. Zij wordt geen stewardess. Zodra haar internationale hockeycarrière voorbij is, wordt zij modeontwerpster. Echt. Of zangeres.

astronaut lunchtrommel

Inmiddels is Max zijn horizon aan het verbreden. Tijdens een potje levensweg werd hij een heuse raketgeleerde. Toch ook wel erg vet! Dat je hiervoor de universitaire route moest volgen, deerde hem niet.

Space is simpel

Door zijn enthousiasme besloot ik mijn astronaut in spé eens te verrassen met een gezellige lunch! Een goed gevulde broodtrommel, helemaal in het ruimtevaartthema. Nu hoor ik jullie lachen. De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet de creatiefste moeder ben. Zij zullen zich vast afvragen hoe ik dit in hemelsnaam voor elkaar krijg: een lunchtrommel omtoveren tot ruimtevaartuig!

ruimteraket broodtrommel jongens ruimteraket spaceboy broodtrommel

Nou lieve mensen, space is simpel. Met een paar leuke lunchprikkers en handige uitstekers in dit thema, komt zelfs de klunzigste mama een heel eind. En in zo’n spacy broodtrommel ziet het er helemaal gezellig uit. Wie weet stimuleer ik hem hiermee.

ruimte lunchtrommel ruimtevaart blog foto

Komkommers worden maantjes en het brood veranderd in sterren. Omdat deze broodtrommel vrij hoog is, kan ik flink stapelen. Ideaal voor mijn grote eter! De prikkers gaan in de aardbeien en druiven, perfect om plakhandjes tegen te gaan.

lunchprikkers ruimte ruimte lunchprikkers

Tip: Deze lunchprikkers zijn ook erg leuk om een woensdagmiddaglunch op te leuken of voor een traktatie!

Op naar de sterren, en daar voorbij!

Max vond het super! Mijn eigen spaceboy heeft goed gegeten en wil meer van ruimtevaart weten. Hij verslindt boeken en films over ruimtevaart. Of deze allemaal even representatief zijn voor dit beroep, betwijfel ik. Buzz Lightyear vind ik persoonlijk niet het meest betrouwbare rolmodel, maar leuk is hij wel.

lunchtrommel spaceboy

En ik, ik hoop vooral dat Max al zijn dromen verwezenlijkt en heel veel van de wereld mag zien. Maar een echte astronaut worden, pff. Piloot vind ik als bezorgde mama al spannend genoeg.

Erika Slegers

Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven.
Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen.
Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!
Erika Slegers

Latest posts by Erika Slegers (see all)

Dit bericht werd geplaatst in Moeizame eter door Erika Slegers . Bookmark de permalink .

Over Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven. Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen. Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *