Broodkorstjes crisis

Hoe laat ik mijn kinderen ook de korstjes opeten?

Erika, eet je korstjes op! Mijn moeder mopperde vroeger regelmatig op me. Ik had die harde broodkorsten weer eens laten liggen. Zo leer je nooit fluiten, was het commentaar. Tegen heug en meug kauwde ik alsnog de korstjes weg. Want o, wat wilde ik graag leren fluiten.

broodkorstjes

Het eten van broodkorsten stimuleert je kind om de mondspieren en kaken te gebruiken. Deze heb je nodig om te leren fluiten. De getrainde spieren zijn ook goed voor de spraakontwikkeling. Of dit ook echt zo is, weet ik niet. Ik vind het laten liggen van korstjes vooral zonde.

eet je broodkorstjes op

Boterham ideeën met korstjes
De strijd van wel of geen korstjes wilde ik niet mopperend met mijn kinderen gaan voeren. Hoe ik het aanpakte? Met de kunst van het afleiden: Door je kind leuke ontbijtjes of lunches aan te bieden leid je de aandacht van de broodkorstjes af. Er zijn verschillende mogelijkheden. Geloof me, het hoeven niet altijd hele kunstwerken te zijn. Hieronder wat ideetjes.

tip voor broodkorstjes

Creatief met brood
Voor een broodlunch thuis kun je je creatief helemaal laten gaan. Je decoreert alles mooi op het bord met de ingrediënten die jouw kind lekker vindt en gezond zijn. Waarschuwing: jij bent meer tijd kwijt met het klaarmaken als zij met het opeten. Deze vrolijke vlinder was zo op.

wat doen met broodkorstjes

De leuke lunchtrommel
In de ochtenden heb ik het vaak te druk (lees: sta te laat op) en hierdoor niet uren bezig met lunches klaarmaken. Dan is twee kleuren brood een snelle en superleuke uitkomst. Je pakt twee kleuren brood, steekt vormpjes uit beide boterhammen en vult de ene met de andere. Vijf minuutjes werk en je kind ziet geen korstjes meer! Ook leuk en lekker om dit met komkommer af te wisselen.

zijn broodkorstjes gezond? broodkorstjes gezond

broodkorstjes

Verpakking
Vind je dat teveel gedoe. Zorg dan dat je voldoende herbruikbare zakjes in huis hebt, watervaste stift en wat plakoogjes. Verpak hierin de gewone boterhammen van je kind en klaar ben je. Het kost je eenmalig twee minuten tekenen en dan kun je er weer even tegen. Ook leuke papieren zakjes werken prima. Hiermee verstop je de korstjes als het ware.

broodkorstjes gezond creatief met broodkorstjes tips voor broodkorstjes

Thema is het toverwoord
Wat ik zelf altijd enig vond, is maken van een thema lunch. Met behulp van goede uitstekers, leuke prikkers en wat fantasie maak je een prachtige lunch. Zo eet je kind in no time de hele broodtrommel leeg.

space-thema

broodkorstjes recept

Belonen
Goed gedrag mag beloond worden. Dus ook het eten van korstjes. En nee, we gaan ze niet belonen met een snoepje in de broodtrommel, maar met een lekker stukje fruit, rozijntjes of een kaasje. Leg je kind uit dat wanneer de hele boterham op is, zo’n extraatje in de broodtrommel wordt gestopt!

De korstjesstrijd is hier gelukkig gestreden, maar ik maak nog steeds fluitend leuke lunches klaar!

Groeten,

Erika

Erika Slegers

Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven.
Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen.
Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!
Erika Slegers

Latest posts by Erika Slegers (see all)

Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch door Erika Slegers . Bookmark de permalink .

Over Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven. Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen. Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *