Bento paasideetjes in de supermarktfolders

Pasen is bij uitstek een thema om te bento-en, of te wel om je eten op een leuke manier te presenteren. En het viel mij op dat de supermarkt ketens daar steeds meer aan mee doen. Bij het doorslaan van de supermarktfolders kwam ik veel leuke bento-ideetjes tegen. Zoveel leuke dingen dat ik volgende week de hele week leuke lunches mee kan geven aan mijn dochter. En voor diegenen die het nog niet uitgeprobeerd hebben, maar wel eens een leuke bento lunch willen maken voor hun kinderen, dan is nu de uitgelezen kans om goed voor de dag te komen bij het paasontbijt op school bijvoorbeeld!

Albert Heijn

De Allerhande van de Albert Heijn is echt een musthave, daar staan vaker leuke bento-ideetjes in. De April editie heb ik nog niet in huis, maar in het gratis tijdschrift AllesVoor staan al wel leuke dingen in. Tijdens Pasen hebben ze namelijk de volgende dingen in het assortiment: kaasplakken in de vorm van paashazen, boterhamworst met een paashaas erin, beschuit in de vorm van paashazen en eieren, kant en klare paashaas pannenkoeken, paaseitjes chocolade hagelslag, en natuurlijk de paasbroodjes.

pasen allesvoorpasen allesvoor2 paashaas kaasplakken paashaas beschuit paashaas boterhamworst

Echt genoeg leuks voor in een leuke paasbentotrommel. tip: Je kan de paashaas kaasplakken natuurlijk ook zelf uitsteken met bijvoorbeeld de Comfort grip pasen uitstekers uit mijn webshop.

Ook stond er een leuke bentorecept in namelijk eitjes in het gras. pasen allesvoor3

Plus geeft meer

Ook in de folder van de Plus vond ik heel veel leuke paas bentoideetjes. Tijdens Pasen hebben zijn in hun assortiment: kaasplakken in de vorm van het paaskuiken (dus dan heb je paashaaskaasplannen en paaskuikenkaasplakken voor op brood!), ook boterhamworst met een paashaasvorm erin, en paashaas en paasei crackers (in plaats van beschuit) met meerzaden.

paashaas boterhamworst

paaskuiken kaasplakkenIn de Plus-folder stonden meer leuke bento-recepten, namelijke een leuk idee voor een paashaas omelet op een broodje, lekkere mini-apergemuffins (handig voor in de lunchtrommel), wraps op een stokje met tomaat en sla, en leek het net op een leuke lollipop, en als decoratie lieten ze wortel tulpen zien.

plus pasen3

Ook stond er nog een leuk decoratie idee in, namelijk het versieren van je eieren met props van karton, zelf geknipt. Zoals een kroontje, snorren of lippen. Dat staat natuurlijk ook leuk op een appel, een mandarijn of een banaan. Tip: bij de HEMA hebben ze kant en klare stickers met allerlei hoedjes, mondjes en snorren. Nog gemakkelijker!

plus pasen4

Jumbo

In de Jumbo stonden een stuk minder bento-ideetjes. In het assortiment hebben ze hier ook paashaaskaasplakken (trouwens een mooi scrabble-woord), paashaas roomboter en de bekende paashaasbroodjes. Verder stonden lekkere paasrecepten in.

jumbo pasen1

Er stonden ook nog twee leuke decoratie ontbijt/lunch ideeën in de Jumbo folder, namelijk een DIY paashaas van een drinkbeker en een DIY paashaas servet. Geinig voor bij het paasontbijt op school bijvoorbeeld!

jumbo pasen2

 

In de folders van de Dirk van de Broek en de C1000 vond ik geen bento-achtig assortiment, geen paashaaskaasplakken maar gewone Hollandse kaasplakken. Wel een paar lekkere recepten maar weer niet echt voor de lunchtrommel. Het bentovirus is bij deze supermarktketens dus nog niet aangeslagen. Wie weet volgend jaar!

Heb jij bentoideetjes of bentoassortiment gespot in nog een andere supermarktfolder? Laat het hier weten, ik ben heel benieuwd.

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman
Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch, Moeizame eter door Marije Woertman . Bookmark de permalink .

Over Marije Woertman

Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *