9 leuke 1 april grappen voor kinderen

Volgende week is het 1 April. De dag dat iedereen elkaar voor de gek probeert te houden. De media doet er ook altijd fanatiek aan mee. Ik moet eerlijk bekennen: ik ben nogal goed gelovig. Je kan mij heel makkelijk iets wijs maken. Ik trap ook altijd in die 1 April grappen.Ā De kinderen zijn eindelijk oud genoeg (6 en 2 jaar) om grappen met ze uit te halen. Ik heb het internet afgespeurd naar leuke grappen en kan niet wachten om ze te testen. Lol!

april grappen voor kinderen

la100589_0404_milk_vert

1. Blauwe melk

Deze grap lijkt mij zo leuk! De gezichten van de kinderen als ze s’ochtends een glas melk inschenken. Hiervoor heb je blauwe eetbare kleurstof nodig. S’avonds doe je dan een paar druppels kleurstof in het pak met melk, en een beetje schudden. S’ochtends op tafel en dan afwachten wat de reacties zijn. Helaas drinken mijn kinderen heel weinig melk, maar een bordje blauwe Brinta pap kan natuurlijk ook šŸ™‚

blauwe melk

2. Schoenen die ineens niet meer passen

Dit is wel een beetje een oude grap, maar ook wel erg lachen. Stop s’avondsĀ kranten of wcpapier in de schoenen van je kinderen, niet helemaal, alleen bij de neus van de schoen. Zodat ze het niet kunnen zien.Ā Als ze dan hun schoenen aan willen doen als ze naar school gaan, passen de schoenen ineens niet meer…..

3. De kraan werkt niet goed

Deze grap lijkt mij ook al zo leuk! Ik zie het zo voor me. Tape doorzichtig plakband over een gedeelte over de opening van de kraan, en laat de kinderen s’ochtends hun tanden poetsen.Ā Dat wordt vast een hoop lol op de vroege ochtendĀ – voor die ene keer een waterballetĀ šŸ˜‰

Leaky-Faucet

4. He mam, wat is er met mijn drinken aan de hand?

Ook deze grap maak je van te voren en is heel simpel.Ā Los een beetje gelatine op in het favoriete drinken van je kinderen. Laat het een nachtje staan in de koelkast enĀ geef het ze de volgende dag. Dat wordt lastig drinken!

5. Wakker worden in een ander bed

DezeĀ grap werkt alleen met hele vaste slapers. Mijn zoontje slaapt heel licht dus die zou er wakker van worden. Mijn dochter slaapt heel erg vast dus met haar zou het moeten lukken om haar s’ nachts te verplaatsen en in een ander bed te leggen. Benieuwd hoe de reacties zijn als ze wakker worden!

6. Sokken passen niet

Voor deze grap moet je de sokken wel eerst klaar leggen zodat ze niet ‘mis’ grijpen s’ochtends. Je naait een paar sokken in het midden of bij de tenen vast, zodat ze er niet in kunnen. Ik zou het dan met witte sokken doen, dan valt het denk ik niet zo op.

7. Aardappelpurree ijsje

Fop je kinderen met een overheerlijk ijsje van….aardappelpurree en sju (of wel caramelsaus). Serveer het in een mooi hoog glas. Reuze benieuwd welk gezicht ze trekken als ze de eerste hap nemen.

la100589_0404_sundae_xl

8. Vieze tandpasta

Deze is wel een beetje gemeen, maar de gezichten als ze hun tanden willen poetsen. Hilarisch! Vul de opening van de tandpasta met een beetje mosterd, of als je dat te vies vind, met mayonaise. Tanden poetsen maar!

9. Lastige deurklinken

Als laatste een hele flauwe grap. Smeer de deurklink van de kinderkamers in met vaseline. Dat wordt lastig open maken šŸ™‚

Ik ben heel erg benieuwd wat de reacties zullen zijn van mijn kids, de voorpret is al megaleuk! Gaan jullie nog grappen uithalen op 1 April en wat is je beste grap?

Marije Woertman

Marije Woertman

Eigenaar at De leukste lunch
Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!
Marije Woertman
Dit bericht werd geplaatst in De Leukste Lunch door Marije Woertman . Bookmark de permalink .

Over Marije Woertman

Ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochtertje is 6 en een kieskeurige en langzame eter. Op zoek naar tips om haar beter te laten eten, kwam ik al surfend op hele leuke Japanse sites terecht met hele leuke lunches. Meteen uitgetest op dochterlief en het werkte! Eten was ineens geen strijd meer. Ik hoop met mijn blog andere moeders te inspireren!

Een gedachte over “9 leuke 1 april grappen voor kinderen

  1. Pingback: 1 April schoollunch grappen | Mama's eigenwijsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *