5 tips voor een tof toernooi of super sportdag

Toernooipicknick

Het einde van het sportseizoen nadert. Jammer! Dat meen ik echt. Al zal ik het vroege opstaan op de zaterdagochtenden absoluut niet missen.

Ons hockeyseizoen wordt traditioneel afgesloten met een toernooi. Dit is een teamuitje op zich. De meiden mogen de hele dag samen hockeyen en spelletjes doen. Wij als ouders hebben die dag tijd om onze kinderen enthousiast te begeleiden, maar vooral om gezellig bij te kletsen. Een leuke dag voor jong en oud.

Om deze dag ook voor de innerlijke mens goed te laten verlopen, heb ik wat handige tips voor jou en je team. De inspiratie komt van onze eigen kampioentjes. Omdat zij al uitgebreid picknicken tijdens de vijf minuten rust bij iedere competitiewedstijd, mag ik mij gerust ervaringsdeskundige noemen.

toernooi lunch tips

Tip 1: Afstemmen

Spreek vooraf met elkaar af wie wat meeneemt. Zonde als iedereen een komkommer snijdt, terwijl de appels thuis nog op de fruitschaal liggen. En ja, een snoepje op zo’n gezellige dag is ook prima. Sluit dan ook even kort wie welk snoepgoed mee neemt.

picknick IMG_0321

Tip 2: Dagindeling

Bekijk het wedstrijdschema goed en kijk wanneer je wat kunt aanbieden. Wat vaker een klein hapje is beter dan alle proviand in één keer verorberen. Check ook even de versnaperingen die door de organisatie worden aangeboden. Vaak krijgen de kinderen van hen een stuk fruit en een ijsje.

IMG_0333

Tip 3: Clubkleuren

Het is erg leuk om je clubkleuren uit te dragen. Wij dragen rood/wit, dus is de keuze reuze. Tomaatjes, aardbeien en paprika-rijstwafels zien er erg gezellig uit. Andere kleuren zoals bruin of blauw zijn misschien wat moeilijker. Gebruik dan servetjes, bordjes of picknickkleden in de clubkleur.

hockey club lunch tips

Tip 4: Clubwater

Drinken, drinken en nog eens drinken. Zooooo belangrijk. Zeker bij warm weer is dit een must. En met drinken bedoel ik in dit geval water. (Al mag aan het einde van de dag best een flesje rosé open getrokken worden door de volwassen supporters.) Wij hebben ons eigen clubwater! Voorzien van clublogo en onze eigen yell!

water drinken tips

Hoe makkelijk kan het zijn: koop wat flesjes bronwater bij de lokale supermarkt. Print de gewenste tekst of het logo uit en plak dit op het flesje. Klaar is je eigen waterweelde.

Tip 5: Verandering van spijs doet eten

Een lekkere boterham is natuurlijk prima. Maar hoe leuk is het om de kinderen te belonen voor een goed seizoen. Vul de broodtrommel eens met wraps, pannenkoekjes of sandwiches. Ze zullen vast alles op eten zodat ze in de middag weer genoeg energie hebben om nog wat potjes te winnen.

hockey picknick

Ik wens jullie, met deze tips, net zo’n gezellige dag toe als wij. Vol zon, sportiviteit en spelplezier. Graag hoor ik of jullie nog andere toffe tips hebben. Gelieve niet reageren op een zaterdagochtend. No way dat ik komende maanden op zaterdag voor 08:00 uur opsta.

Erika Slegers

Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven.
Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen.
Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!
Erika Slegers

Latest posts by Erika Slegers (see all)

Dit bericht werd geplaatst in Gezond en bewust eten, Leuke dingen doen door Erika Slegers . Bookmark de permalink .

Over Erika Slegers

Mijn naam is Erika. Ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee heerlijke kinderen, een mooi meisje van negen jaar en een stoere jongen van zeven. Naast mijn parttime baan als secretaresse zorg ik voor mijn gezin, spreek ik geregeld af met familie en vriendinnen. Een leuk leventje, maar toe aan iets voor me zelf. De een noemt het midlife-crisis, ik noem het mijn nieuwe hobby! Want met veel plezier neem ik deel aan het bloggersteam van De Leukste lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *